2021. július 29-én, csütörtökön lejátszották a női kézilabda válogatottak a harmadik csoportkör küzdelmeit. Hollandia és Norvégia tovább őrzi veretlenségét, míg a svédek ezúttal döntetlent játszottak.

A csütörtöki játéknap első mérkőzésén Hollandia 11 góllal, magabiztosan 37 – 28-ra győzött Angola ellen, ezzel továbbra is tartja veretlenségét a tornán a világbajnok.

Bár négy góllal is vezetett Brazília Spanyolország ellen, a találkozó végén mégis a hispánok örülhettek, ugyanis 27 – 23-ra győzték le a dél-amerikai együttest. 

Dél-Korea válogatottja megszerezte első győzelmét az ötkarikás játékokon, miután 27 – 24-re, három góllal múlták felül a házigazda japán együttest. Ryu Eun Hee 9 találattal vette ki részét csapata első győzelméből.

A hollandokhoz hasonlóan Norvégia is őrzi veretlenségét az A-csoportban. A norvég együttes magabiztos, 35 – 23-as győzelmet aratott Montenegró ellen. Norvég válogatottból Stine Oftedal 6, Kari Brattset Dale 3, míg a montenegrói csapatból Jelena Despotovic 1 gólt szerzett a mérkőzésen.

A magyar válogatott számára létfontosságú volt az Orosz csapat elleni jó eredmény és a győzelem, sajnos azonban ezúttal sem úgy alakult az eredmény, ahogy azt a magyarok tervezték. Már a félidőben öt góllal vezettek az oroszok, akik végül 38 – 31-re győztek is. Lukács Viktória 4, Háfra Noémi 3 és Schatzl Nadine 1 találatot lőtt a mérkőzésen. 

A B-csoport utolsó mérkőzése szoros eredményt hozott. A végletekig kiélezett találkozón nem bírt egymással a svéd és francia válogatott, így 28 – 28-as döntetlen eredmény született. A svéd együttesben Linn Blohm, a francia csapatban pedig Estelle Nze Minko egyaránt 3 gólt szerzett.

A női kézilabda küzdelmei 2021. július 31-én, szombaton folytatódnak az alábbi sorrendben (magyar idő szerint):

02.00: Angola–Japán
04.00: Montenegró–Dél-Korea
07.15:
 Brazília–Svédország
09.15: Orosz csapat–Franciaország
12.30: Magyarország–Spanyolország
14.30: Norvégia–Hollandia

Fotó forrása: IHF