Ami leginkább szembetûnő volt, az a Dunaferr játékosainak harci kedve. Az erre vonatkozó felvetésre Kovács Péter, a dunaújvárosiak edzője értetlen arccal kérdezett vissza a lefújást követően: „Miért, egy ilyen létfontosságú rangadón egyáltaláln felmerülhet a motiváció kérdése?” Ezzel együtt nem zárható ki a Mörtel-ügy pozitív hatása a hazaiak játékára. Mörtel Renáta a szezon kezdetén került a piros-fehérekhez, s a két klub közti megállapodás szerint nem játszhat az egymás elleni találkozókon, illetve ha mégis, akkor sokszorosan több pénzt kell érte kifizetni.
A kiváló átlövő – aki például a Fradi legyőzésekor tizenegyszer talált a hálóba – hiányában mégis ott nyerte meg az ütközetet az 1999-es BL-győztes, ahol nem várta az egyszerû rajongó. A házigazdák egész egyszerûen porrá zúzták a címvédő védelmi falát. Ferling Bernadett teljesítményére sokáig kellene keresgélni a megfelelő szuperlatívuszokat. A csapatkapitány 14 (!) gólt lőtt. Talpról, felugorva, indításból, hetesből. Ha pedig sikerült őt lefogni, akkor sem sikerült igazán kikapcsolni, mert szenzációs paszszokkal szolgálta ki társait, elsősorban a hat találatig jutó – dobást nem rontó – beállóst, Borbás Ritát. De Vincze Melinda is akkor lőtt gólokat, amikor arra a legnagyobb szükség volt. Emellett remek kapusteljesítmény, acélos védőmunka – Pigniczki Krisztináé, Gáspár Gabrielláé és persze megint Ferlingé a fő érdem – jellemezte a kék mezeseket.
S ha egy bolt beindul: Kovács Péter jókor cserélt kapust is. A kiválóan védő Sirina Irina helyére a beálló Hoffmann Kitti kétszer is kulcsszituációban hárított.

Németh nem számolgat
– Semennyire nem befolyásol bennünket a győriek újabb veresége. Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, én nem számolgatok. Nagyon hosszú még az alapszakasz, egymás után játsszuk a rangadókat, azokra kell koncentrálnunk. Elsősorban most a szombati debreceni meccsre – mondta Németh András, a listavezető FTC edzője.