A Tokióban megrendezésre kerülő olimpiai játékok női kézilabda szakágának végső párharcai augusztus 8-án kerültek megrendezésre. A bronzmérkőzésen Norvégia nagy arányú győzelmet aratott Svédország ellen, ahol a Győri Audi ETO világklasszisai sokat tettek hozzá a norvég sikerhez. Az aranyéremért Franciaország vívott csatát az Orosz Csapattal, ahol végül magabiztos játékkal Franciaország történetében először olimpiai bajnoki címet szerzett, legyőzve a címvédő oroszokat.
A Győri Audi ETO KC hat olimpiai érmes játékossal büszkélkedhet!

A bronzéremért vívott mérkőzésen Norvégia gyakorlatilag az első félidő végére eldöntötte az érem sorsát, miután 19–7-es állással mehetett pihenőre. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt – a bizonytalanul játszó svédek nem tudtak mit kezdeni a nagyon szép kézilabdát játszó Eb-címvédővel. Norvégia végül 36–19-re nyert a 8 gólig jutó Kari Brattset Dale vezetésével. Ki kell emelni a fantasztikus napot kifogó Silje Solberget is, aki 14 védést mutatott be a mérkőzésen. A norvégok másik két győri kézilabdázója, Veronica Kristiansen és Stine Oftedal 3-3 gólt szerzett.
A svéd válogatottban ETO a beálló Linn Blohm két találatot szerzett.

Az végső győzelemért zajló csatában végig a Franciák vezettek, az első félidőben azonban fej-fej mellett haladt a két alakulat. A második játékrész során azonban végig Nze Minkoék akarata érvényesült, és kétséget kizáróan szerezték meg a győzelmet, kivívva ezzel történetük első olimpiai aranyérmét női kézilabda sportágban.

Gratulálunk minden játékosunknak, büszkék vagyunk rájuk!

TOKIÓ 2020
NŐI KÉZILABDA
DÖNTŐ

Orosz csapat–Franciaország 25–30 (13–15)

BRONZMÉRKŐZÉS
Norvégia–Svédország 36–19 (19–7)