Az elmúlt hetek edzései után most a felkészülési mérkőzéseké a főszerep utánpótlás csapataink számára. Akadémia 1-es csapatunk a Vasas otthonában, a másik három akadémiai korosztályunk pedig Győrben lépett pályára.

A Pigniczki Krisztina edzette Akadémia 1-es csapatunk egy jó iramú mérkőzésen 29 – 23-ra győzött a Vasas hasonló korosztályú csapata ellen idegenben.

„Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, jó iramú, lendületes volt játékunk, természetesen vétettünk hibákat, de ez teljesen normális a felkészülés ezen szakaszában. A találkozón a fő hangsúlyt most a védekezésre és a lerohanások pontos végrehajtására fordítottuk. Nagyon örülök, hogy viszont láttam a meccsen azokat az elemeket, amiket az edzéseken gyakoroltunk. A feladatunk most az, hogy tovább dolgozzunk és kijavítsuk azokat a pontatlanságokat, amiket a találkozón elkövettünk.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina a csapat vezetőedzője. 

A mérkőzésen remekül teljesítő Győri Alexát is megkérdeztük a találkozóról, és a csapat felkészüléséről.

„Az első félidőben aktívak voltunk védekezésben és a helyzeteinket is jól fejeztük be. A második játékrészt magas szinten kezdtük, de a meccs végére elfáradtunk, pontatlanná váltunk. A szezon nagyon nehéz lesz, a mainál több lelkesedésre lesz majd szükségünk. Összességében örülök, hogy jól játszottunk, annak pedig még jobban, hogy nyertünk.” – mondta el a fiatal hálóőr.

A Bordásné Horváth Marianna által irányított Akadémia 2-es csapatunk a Nemesvámos együttese ellen lépett pályára az Audi Aréna Győrben. Bár jól kezdték a találkozót a lányok, végül nagyobb arányú, 35 – 25-ös vereséget szenvedett a csapat.

„A mérkőzésen elsődlegesen a serdülő bajnokságra készülve próbáltunk ki különböző felállásokat, hogy a jelenleg sérült játékosainkat miként tudjuk majd helyettesíteni. Ez elsősorban a védekezést érintette, ahol a zárt hatos falunkat, nyitottabb, támadóbb szellemű, az ellenfelet hibára kényszerítő játékot próbáltunk ki. Ez komplex feladat, sok gyakorlást igényel, melyet a bajnokság rajtjáig fejleszteni szeretnénk. Mostani ellenfelünkkel egy csoportban vagyunk a bajnokságban, mire tétmérkőzésen találkozunk szeretnénk egy szinttel feljebb lépni.” – nyilatkozta a vezetőedző.

Az Akadémia 3-as csapatunk szintén hazai pályán mérkőzött meg a VKLSE ifi csapatával, és nagyarányú magabiztos 52 – 17-es győzelmet arattak Kocsis Tibor lányai.

„A heti munkába szervesen beleillett ez a felkészülési mérkőzés. A célunk az volt, hogy a védekezést és a lerohanást gyakoroljuk, ami sikerült is. Sok szerzett labdából, rengeteg indítást tudtunk elvégezni, melyeket rendre gólokkal is fejeztünk be. Ez a dinamikus játék teljesen felőrölte ellenfelünket. Kapusaink jó formát mutattak, ami biztató a jövőre nézve.”  - mondta Kocsis Tibor vezetőedző.

Kerékgyártó Zsolt edző vezette Akadémia 4-es csapatunk kétszer 25, majd egyszer 20 perces mérkőzést játszott a Ferencváros ellen. Az első ötven perc után döntetlen állást mutatott az eredményjelző, azonban az utolsó húsz percben nagyon sok hibát követtek el fiataljaink és végül 42 – 34-es vereséget szenvedtünk.

„Két részre kell bontani az összecsapást. Kétszer 25 percig nagyon kiélezett mérkőzést játszottunk, ahol csak egy szerencsés góllal tudta döntetlenre hozni ellenfelünk a találkozót. Ezek után játszottunk egy 20 perces részt, ami csalódást okozott számomra. Nem fordulhat elő olyan, hogy valaki nem tudja, hogy milyennek kell lennie egy-egy támadás befejezésének. Ennek ellenére, jó úton haladunk a csapatépítésben. A szezon kezdetéig szeretnénk még edzőmérkőzéseket játszani, hogy utána nyugodt szívvel várhassuk a bajnoki rajtot.” – foglalta össze a mérkőzést Kerékgyártó Zsolt, a csapat vezetőedzője.