A balatonboglári edzőtábor első felkészülési mérkőzését az Alba Fehérvár együttese ellen játszotta csapatunk.  Ambros Martín tanítványai az első félidőben három gólos előnyt alakítottak ki (14 – 11), melyet tovább növeltek a második játékrészben, és végül hét góllal 30-23-ra győztek a Fehérvár csapata ellen.

Ambros Martín tanítványai az első félidőben három gólos előnyt alakítottak ki (14 – 11), melyet tovább növeltek a második játékrészben, és végül hét góllal 30-23-ra győztek a Fehérvár csapata ellen.

Ambros Martín vezetőedző a Glauser, Fodor, Kristiasen, Pintea, Hansen, Ryu, Faluvégi felállásban kezdte meg a találkozót. Csapatunk kezdte jobban a találkozót, négy perc elteltével Kristiansen két találatával vezetett is (2 – 0). A hatodik percre kiegyenlített a fehérvári együttes (2 – 2), majd 10 percen keresztül fej-fej mellett haladtak a csapatok (4 – 4). A 20. percben újra két gólos volt Hansenék előnye (10 – 8). A félidő utolsó perceiben alakult ki az addigi legnagyobb különbség, 14 – 11-es győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrész Crina Pintea találatával indult és a 38. percben már négy góllal, 18 – 14-re vezetett csapatunk. Jól tartotta magát a Fehérvár együttese, de három gólnál egyszer sem tudott közelebb zárkózni. Az 53. percben is meg csak három gól volt a különbség (24 – 21). A találkozó végét azonban sokkal jobban bírták lányaink, és végül 30 – 23-ra győztek Oftedalék az Alba ellen a felkészülési mérkőzésen.

Ambros Martín: „Hasznos mérkőzés volt számunkra, hiszen már mindenki itt volt a keretből. Folyamatosan próbálunk ki új dolgokat, és építjük be a csapatba a később csatlakozó játékosokat. Jó játékot játszottunk, de természetesen van még mit gyakorolni. Folytatjuk tovább a felkészülést a tervezett módon.”

Crina Pintea: „Összességében hasznos mérkőzést játszottunk. Ki tudtuk próbálni azokat a dolgokat, amit az edzéseken gyakoroltunk. Ez volt az első találkozó, amikor minden játékos itt volt, úgy gondolom jól működik együtt már a csapat.”