Megtartotta hagyományos szurkolói évadnyitóját a Győri Audi ETO KC. A rendezvényen Dr. Bartha Csaba elnök ismertette a 2021/2022-es szezon céljait, valamint hivatalosan is bemutatkozott régi-új vezetőedzőnk Ambros Martin és hat új igazolásunk is. 

Szurkolók előtt hivatalosan is megnyitotta a 2021/2022-es idényt a Győri Audi ETO KC csapata. A szezon első tétmérkőzése előtti hagyományos rendezvényen nagy számú érdeklődő előtt bemutatkoztak a klub új játékosai, és Ambros Martín vezetőedző is.

A rendezvényen a Győri Audi ETO KC elnöke, Dr. Bartha Csaba köszöntötte a megjelenteket és ismertette az idei szezon célkitűzéseit. „Viszontagságos időszakon vagyunk túl, de örülök, hogy tovább tudjuk folytatni a hagyományokat és ezúttal meg tudjuk tartani az évadnyitót veletek, szurkolókkal közösen. Ambros Martín visszatért a csapathoz, ami egy hatalmas fegyvertény. Az elmúlt években már megszokhatták a szurkolók, ha van olyan játékos, aki illeszkedik az ETO célkitűzéseihez azt megpróbáljuk Győrbe csábítani. Így sikerült olyan klasszisokat igazolnunk mint, Linn Blohm, Jelena Despotovic, Háfra Noémi, Crina Pintea. Ryu Eun Hee és Schatlz Nadine. A céljaink az idei szezonra “egyszerűek”: mindent meg akarunk nyerni! Természetesen kell egy fantasztikus közönség is ahhoz, hogy idén a magyar bajnoki, Magyar Kupa és a Bajnokok Ligája trófeát is megnyerjük.”– mondta Dr. Bartha Csaba a megjelenteknek.

Ambros Martín vezetőedző értékelte a felkészülést és visszatekintett az előző szezon eredményeire is. 

„Nagyon örülök, hogy újra találkozhatok a szurkolókkal és remélem így lesz ez az egész szezon során is. Nem tudok, és nem is szeretnék előre ígérni, de kijelenthetem, hogy készen állunk a szezonkezdésre. Amióta visszatértem Győrbe erre a pillanatra vártam, hogy a szurkolókkal együtt nekivágjunk az előttünk álló szezonnak. Nem volt egyszerű a felkészülés az Olimpia miatt, gyakorlatilag ki lehet jelenteni, hogy 10 olyan edzés volt eddig, amikor teljes létszámban voltunk. A sérült játékosaink ellenére a csapat készen áll a rajtra.” – nyilatkozta a vezetőedző.

Görbicz Anita is részt vett a rendezvényen, de most a csapatkapitányi poszt helyett, mint sportigazgató köszöntötte az érdeklődőket.

„Örülök, hogy újra együtt lehetünk a szurkolókkal, szükség is lesz rájuk a szezon során. Sportigazgatóként nyilván más lesz a feladatom, mint eddig, sokat kell még tanulnom, több új dologgal találkozom, de szeretem a kihívásokat. Elnök úr, és a menedzsmentbéli kollégáim rengeteget segítenek nekem, igyekezni fogok minél hamarabb otthonosan mozogni ezen a pályán is.” – mondta az új sportigazgatónk.

Az már korábban kiderült, hogy Görbicz Anita visszavonulásával új csapatkapitánya lesz csapatunknak, ezt a posztot Anne Mette Hansen tölti be, aki a szurkolói rendezvényen, mint csapatkapitány köszöntötte a nézőket. 

„Hatalmas megtiszteltetés Görbétől átvenni ezt a feladatot. Nagyon boldog és büszke vagyok, azt ígérhetem, hogy a legjobbamat hozom a pályán és mindent megteszek, hogy a csapat is ugyanezt tegye. Nehéz volt a felkészülés, de jól sikerült ez a periódus, úgy érzem készen állunk a szerdai szezonkezdetre.” - mondta Anne Mette Hansen.

Ezt követően bemutatkoztak klubunk új igazolásai is. 

„Megtiszteltetés, hogy ebben a klubban szerepelhetek, de egyben szomorú is vagyok, mert sérülésem miatt még nem tudok teljesen a csapat rendelkezésére állni. Nagyon várom már a pillanatot, amikor pályára léphetek egy ilyen remek atmoszférában. Ellenfélként voltam itt, így kíváncsi vagyok, hogy milyen, ha velem vannak ezek a fantasztikus szurkolók.” -  üzente Linn Blohm.

„Nagy felelősség és különleges érzés ezt a zöld-fehér mezt magamra ölteni. Nem voltunk eddig még azonos “térfélen” a szurkolókkal, így nagyon várom már a szombati meccset, ahol hazaiként élvezhetem a buzdítást.” - mondta Jelena Despotovic.

„Nagyon jól érzem magam Győrben és örülök, hogy itt lehetek. Várom már, hogy végre itt játszhassak hazai közönségünk előtt is. Úgy érzem jól sikerült a felkészülés, sokat tanultam már most, amit szeretnék kamatoztatni.” – mondta Háfra Noémi.

„Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Emlékezetes számomra az első győri félévem és hasonló sikereket szeretnék elérni most is. Mindent meg akarok nyerni a csapattal. Öröm egy ilyen közegnek részese lenni.” – nyilatkozta meg Crina Pintea.

„Van pár különbség a dél-koreai kézilabdázás és a győri között, de ezt nem lesz nehéz áthidalni. Sok változás történt velem az elmúlt időszakban, de mindenki nagyon sokat segít, így könnyű a dolgom. Szeretném játékommal segíteni a csapatot a győzelmekhez.”  - mondta Ryu Eun Hee.

„Nagyon jó érzés visszatérni a gyökereimhez, hiszen itt töltöttem el középiskolás éveimet. Nem árulok el nagy titkot, az a célom, hogy mindent megnyerjünk együtt a csapattal.” – mondta a Győrbe visszatérő Schatzl Nadine.

A Győri Audi ETO KC 2021. szeptember 8-án, szerdán 18 órakor a Siófok otthonában kezdi meg a szereplését a bajnokságban, míg szombaton, szeptember 11-én 18 órakor hazai pályán a Vipers együttesét fogadják Hansenék a Bajnokok Ligája csoportkör első fordulójában.