Minden évben Balatonbogláron, a Nemzetközi Kézilabda Akadémia által szervezett tornán zárja felkészülését Akadémiai 1-es csapatunk.  Pigniczki Krisztina tanítványai idén a DVSC Akadémia és a NEKA két ifjúsági együttesével csaptak össze a két napos kupán. A torna legjobb kapusa Győri Alexa lett.

Pénteken a NEKA I ellen kezdte meg szereplését a kétnapos tornán Akadémiai 1-es csapatunk. A remek rajtot követően nem tudta tartani a tempót csapatunk a házigazdákkal és végül 30 – 21-es vereséget szenvedtek a lányok.

„A jó kezdés után megtorpantunk, helyzetek maradtak ki, eladtuk a labdákat, így az ellenfél gyorsan fölénybe tudott kerülni. Nem találtuk a jó megoldásokat és a védekezésben is bátortalanok voltunk. A bajnokság 2. fordulójában fogunk újra megmérkőzni velük, remélem hazai pályán sikeresebbek leszünk majd.”  - nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

A mérkőzésen négy gólig jutó Gerencsér Fanni szerint egy nemvárt hullámvölgy okozta a nagyarányú vereséget.

„Jól kezdtük a meccset, de volt egy periódus az első félidőben, ahol sok technikai hibát vétettünk. Védekezésben ugyan összeszedettek voltunk, de a hátrányt nem tudtuk csökkenteni a támadásbeli pontatlanságok miatt. A kapusok sokat hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, de sajnos ezt nem tudott az előnyünkre fordítani.” – mondta Gerencsér Fanni.

Szombaton délelőtt a NEKA II-es csapata ellen folytatták szereplésüket Győriék. Egy a végletekig kiélezett mérkőzésen végül egy góllal 24 – 23-ra maradtak alul lányaink a másik házigazda ellen.

„A védekezésünk hatékonyabb volt és a támadásinkban is sok jó megoldás született, jó tempóban játszottunk. Volt egy időszak, amikor nem koncentráltunk eléggé, ezért kapkodni kezdtünk, és nem figyeltünk a befejezésekre. Sajnos ezeket az ellenfél maximálisan kihasználta és előnyre tett szert. A szünet után védekezésben keményebbé váltunk, tudtunk labdákat szerezni, abból indítani és azokat gólra váltani. Sajnos későn jött ez a váltás, így egy góllal alul maradtunk.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

A találkozó után csapatunk egyik kapusa Dobány Kitti értékelt.

„A mérkőzést jó ütemben kezdtük, de sajnos a sok elkövetett technikai hibánk és pontatlanságunk miatt a Neka II-es csapata olyan előnyre tett szert, amit később már nem tudtunk ledolgozni. A második félidő közepe felé sikerült kitörni a hullámvölgyből és szép megoldásokkal visszakapaszkodni a meccsbe, de kevés időnk maradt, hogy behozzuk a lemaradást.” -mondta a fiatal hálóőr.

Az utolsó mérkőzését a DVSC Akadémia ellen játszották fiataljaink. A félidei 4 gólos hátrányból (19 – 15) végül egyet sikerült ledolgoznia Talapkáéknak, így 29 – 26-os vereséget szenvedtek, és nyeretlenül zárták a tornát.

„Örülök, hogy már nem látszódott rajtunk a csalódottság az első két meccs miatt. Tiszta fejjel jöttünk ki a pályára, küzdöttünk, biztattuk egymást. A játékunk is feljavult, bár még mindig sok volt a hiba és a pontatlanság. Védekezésben még keményebbnek kell lennünk, hiszen a bajnokságban is legalább ennyire erős csapatok lesznek az ellenfeleink. Igyekszünk átbeszélni és kijavítani a hibákat, hogy újult erővel kezdhessük a szezont.” – nyilatkozta a mérkőzésen két gólig jutó Talapka Csenge.

A csapat vezetőedzője Pigniczki Krisztina így foglalta össze a tornát.

„Minden évben a felkészülés zárásaként Balatonbogláron mérettetjük meg magunkat egy színvonalas tornán. Idén nem volt teljes a keretünk, főleg sérülések miatt, az éppen pályára lépő játékosnak kellett a maximumot nyújtani. A három vereség ellenére, úgy érzem teljes mértékben helyt álltak a lányok. Különböző védekezés és támadási formákat, felállásokat tudtunk gyakorolni éles, mérkőzés szituációban.  Nagy terhelést kaptak a fiatalok, de gyakorolni mentünk és tapasztalatot gyűjteni. Bízom benne, hogy a bajnokságban bátrabbak és magabiztosabbak leszünk. Minden pontnak örülni kell majd, mert nagyon komoly erőpróbának nézünk elébe ebben a szezonban. Bízom a lányokban és elhiszik, hogy sikeresek tudunk lenni.” – zárta Pigniczki Krisztina vezetőedző.