A K&H női kézilabda liga 3. fordulójában a Győri Audi ETO KC a Székesfehérvár otthonában vendégszerepelt. Nehezen indult a mérkőzés csapatunk számára a huszadik percben vezettünk először a meccsen Oftedalék, ám végül az első félidő már öt gólos győri vezetéssel zárult. A második játékrészben jobban teljesített csapatunk és  30 - 25-re győzött az Alba Fehérvár otthonában.

Ambros Martín távollétében Kun Attila irányította csapatunkat, melybe sérüléséből felépülve visszatért Kari Brattset Dale. Estelle Nze Minko és Faluvégi Dorottya sérülés miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, míg Anne Mette Hansen és Silje Solberg pedig pihenőt kapott a mai napra.

Csapatunk a Lukács, Ryu, Oftedal, Pintea, Háfra, Fodor hatossal és a kapuban Glauserrel kezdte meg csapatunk a találkozót. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban és nyolc perc elteltével három gólos volt a fehérváriak előnye (5 – 2). A 18. percben vette át a vezetést először csapatunk a mérkőzés folyamán (11 – 10), de a támadásban még mindig több hibát követtek el Oftedalék. Kun Attila időkérése után megrázta magát együttesünk és a 21. percben két góllal 13 – 11-re vezettek Pinteáék. Az első játékrész végén minden hazai hibát góllal büntettek kedvenceink, és végül 19 – 14-es győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

második félidő Kristiansen hétméteresével indult, és ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, tíz perc elteltével tartotta öt gólos előnyét csapatunk (17 – 22).  A játékrész második felében pontosabbá vált csapatunk támadása, és a negyvenhetedik percben már nyolc góllal vezettek a győri lányok (27 – 19). Az utolsó öt percre fordulva tartotta előnyét csapatunk a fehérváriakkal szemben, de sem a támadással, sem pedig a védekezéssel nem lehetett maradéktalanul elégedett Kun Attila. A találkozó végül 30 – 25-ös győri győzelemmel zárult.

Kun Attila: „Szeretnék gratulálni a lelkesen és felszabadultan játszó ellenfelünknek. A védekezésünk hagyott kivetni valót maga után, de a második félidőben jobban teljesítettük. Sok technikai hibát követtünk el a meccsen, de tudtuk gyakorolni a különböző felállásokat és figurákat, ami segíti a hétvégi találkozóra való felkészülést.”

Kari Brattset Dale: „Gratulálok az Alba Fehérvárnak, erős, kemény mérkőzést játszottunk, sokáig szoros is volt a találkozó. Sok hibát követtünk el, de örülök, hogy végül győztünk, és örülök hogy újra együtt játszhattam a lányokkal.”