Október első napjaiban igazi meccsdömping volt a Győri Audi ETO KC Akadémiáján. Mind a négy együttesünk pályára lépett ezen időszak alatt. Voltak nagyobb arányú győzelmek, és volt csapatunk, akik vereséget szenvedtek.

A Pigniczki Krisztina vezette Akadémia I-es csapatunk a Pénzügyőr otthonában vendégszerepelt az NB I/B 4. fordulójában. Az első félidő szoros eredményt hozott (16-16), ám a második játékrészben elléptek a hazaiak Takács Fanniéktól, és végül 5 gólos vereséget szenvedtünk.

„Nagyon jó tempóban játszottunk, és sok egy az egy elleni szituációból jöttünk ki győztesen. A második játékrész feléig bírtuk, majd elkezdtünk kapkodni, idegessé válni. A frissen pályára lépők nem tudták felvenni a tempót, így a véghajrában elúszott a mérkőzés.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző. 

Takács Fannit is megkérdeztük a mérkőzés után: „Sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni a két pontot, hiszen fej-fej mellett haladtunk. Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk sajnos a végére dekoncentráltak lettünk. Büszke vagyok a csapatra mert végig küzdöttünk és harcoltunk egymásért.” – mondta az öt gólig jutó játékos.

NB I/B

Pénzügyőr SE – Győri Audi ETO KC U19 (16 – 16) 33 – 28

Győri Audi ETO KC U19: Takács F. 5 – Sztankovics 2 – Győri (k) – Takács L. – Varga 3 – Havasi – Gerencsér – Somogyi Bakos 2 – Talapka 4 – Tallós 1 – Herr – Benczik – Dobányi – Szemes 2 – Farkas 9

 

Bordásné Horváth Marianna csapata szeptember utolsó napján a Leány Serdülő I. osztályú bajnokságban, míg október 3-án az NB II-ben lépett pályára. A Pénzügyőr elleni idegenbeli győzelem után így nyilatkozott a vezetőedző: „Nagyon jó játékot játszottunk, erős csapategységet alkottunk végig. Nagy öröm, hogy viszont láttuk azokat taktikai elemeket, amelyeket előzetesen kértünk tőlük. A megnyugtató előny lehetővé tette, hogy fiatalabb játékosaink még több lehetőséget kapjanak”

A mérkőzés után Bordás Bianka is értékelt: „Nagyon élveztem a játékot, úgy érzem együtt volt a csapat. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a két pontot elhoznunk. Számomra öröm, hogy egy idegen poszton is sikerült segítenem a csapatot.”

Leány Serdülő I. osztály

Pénzügyőr SE – Győri Audi ETO KC I. (13 – 13) 21 – 29

Győri Audi ETO KC I.: Nemes – Schmidt – Hajdó – Bordás 6 – Nyerges 4 – Tóth 2 – Halász 4 – Tálas – Szajkó (k) – Soponyai – Raczenböck 5 – Németh (k) – Kövér 8

A csapat Nemesvámos elleni hazai NB Ii-es mérkőzése szoros eredményt hozott, de végül egy góllal, 26 – 25-re sikerült fiataljainknak győzni.

„Végig nagyon jó ütemben haladt a találkozó, és az irányítás végig a mi kezünkben volt. A védekezés és a kapusteljesítmény nagyon jó összhangot alkotott. Egy nagyon jó csapatot sikerült egy fantasztikus csapatmunkával legyőzni.” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

A remek formában védő Takács Lilit is megkérdeztük a mérkőzés után: „Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést, de hamar felzárkózott ellenfelünk. Végig szoros volt a meccs, de a végjátékban jobb koncentrációval és csapatmunkával győzni tudtunk.” – mondta a játékos.

NB II

Győri Audi ETO KC U22 – Bajnok DSE Nemesvámos (14 – 13) 26 – 25

Győri Audi ETO KC U22: Nagy 5 – Papp 2 – Schmidt – Takács (k) – Hajdó – Bordás 1 – Nyerges 2 – Tóth 2 – Halász 6 – Kovács 2 – Torma 2 – Benczik – Raczenböck 4 – Németh (k)

 

Akadémia 3-as csapatunk az Ifjúsági II. osztályban a Szigetszentmiklós együttesét látta vendégül. Kocsis Tibor tanítványai már az első játékrészben nagyobb előnyt dolgoztak ki (24 – 10), melyet tovább növeltek a második félidő során, így magabiztos 31 gólos győzelmet szereztek.

„A 15. percben még szoros volt a mérkőzés, de ettől kezdve fokozatosan építettük ki előnyünket. Sikerült megtörnünk a szigetszentmiklósiak lelkesedését, így magabiztos győzelemmel zártuk a találkozót.” – értékelt a vezetőedző.

A csapatkapitány Németh Petra is értékelte a mérkőzést: „Nagyon örülök, hogy sikerült győznünk a mai napon. A meccs elején a szoros állásnál nagyon kellett koncentrálnunk, hogy ne tudjanak megtörni minket. A csapat egységének és küzdeni akarásának köszönhetően sikerült nagyarányú győzelmet szereznünk.” – mondta a játékos.

Női Ifjúsági II. osztály

Győri Audi ETO KC II. – Szigetszentmiklós NKSE (24 – 10) 51 – 20

Győri Audi ETO KC II.: Rédecsi 6 – Granát – Sebestyén 3 – Kiss 8 – Pádár 6 – Császár 5 – Szár 7 – Horváth 4 – Barta 3 – Németh 4 – Szajkó (k) – Rugli (k) – Varga 5 – Nagy

 

A Kerékgyártó Zsolt irányította 4-es csapatunk szintén hazai pályán aratott nagy arányú győzelmet a Leány Serdülő II. osztályú bajnokságban a Szigetszentmiklós együttese ellen.

„Az összecsapás egyértelmű és magabiztos sikert hozott csapatunk javára. A meccsen végig mi domináltuk, ami 21 gólos győzelemhez vezetett. Támadásban majdnem tökéleteset alkottunk, a 48 lőtt gól önmagáért beszél. Kis hiányérzetem van azonban a védekezésünket illetően, soknak gondolom a 27 kapott gólt, de ez most megbocsájtható volt. A mai nap is bizonyította, hogy még csak az út elején járunk, van még mit tanulnunk.” – nyilatkozta a vezetőedző.

Leány Serdülő II. osztály

Győri Audi ETO KC III. – Szigetszentmiklós NKSE (17 – 10) 48 – 27

Győri Audi ETO KC III.: Ackermann (k) – Takács 4 – Tagai – Szalai-Nagy 3 – Schmél 7 – Molnár 1 – Vajda 11 – Hangyál 1 – Horváth R. 2 – Dobák 4 – Falusi 6 – Willman 2 – Végh 3 – Czébán 4 – Horváth Z. (k)