Míg felnőtt csapatunk Odense-ben vendégszerepelt a hétvégén, addig akadémistáink is pályára léptek. Akadémia I-es és II-es csapataink hazai pályán szenvedtek vereséget, míg III-as fiataljaink a Budakalász otthonából hozták el a két pontot.

A Pigniczki Krisztina irányította Akadémia I-es csapatunk a NEKA ellen lépett pályára a Magvassy Mihály Sportcsarnokba. Sajnos már az első félidőben három gólos hátrányban voltak fiataljaink (16 – 13), mely hátrány tovább nőtt a második félidőben, végül a NEKA  9 góllal múlta felül Talapka Csengééket.

„Továbbra sem tartunk ki az utolsó percig a mérkőzésen. Sokkal maximalistábbnak kell lennünk magunkkal szemben, akkor a mérkőzés is jobban fog sikerülni. Amíg nem lépünk ki a konfortzónánkból, addig sajnos ilyen eredményeink lesznek.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Talapka Csenge is értékelt a mérkőzés után: „Jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos a lendületünk és a hitünk nem tartott ki a végéig. Nem hittük el hogy ez a meccs nyerhető számunkra. A NEKA kitudta használni a mi hibáinkat, mi pedig nem tudtuk az övéiket, szerintem ezért alakult ki ekkora különbség a végére. Fejben sokkal összeszedetebbnek kell lennünk a továbbiakban, bízununk kell magunkban és egymásban.” – mondta a négy gólig jutó fiatal játékos.  

NB I/B női nyugat 5. forduló

Győri Audi ETO KC U19 – NEKA (13 – 16) 23 – 32

Győri Audi ETO KC U19: Ogonovszky 6 – Takács F. 5 – Győri (k) – Takács L. (k) – Varga – Havasi – Gerencsér 2 – Somogyi Bakos – Talapka 4 – Tallós – Torma – Dobány (k) – Szemes 3 – Farkas E. 1 – Kövér – Farkas J. 2

 

Akadémia II-es csapatunk hazai pályán a Sárvár együttesét fogadta. Már a félidőben három gólos hátrányba kerültek Bordásné Horváth Marianna tanítványai, és sajnos a második játékrészben sem sikerült közelebb kerülni a vendégcsapathoz, így végül 30 – 24-es vereséget szenvedtek fiataljaink.

„Egy rutinos, felnőttekből álló csapattal találkoztunk. Jó iramú mérkőzés volt, melyen sok védekezési formát próbálhattunk ki, de sajnos egyik sem működött jól, az átlövéseket nem tudtuk blokkolni. Támadásokban az eddigi mérkőzéseken mutatott helyzetkihasználásunkhoz képest rosszabbul teljesítettünk, pedig sok lehetőség adódott a lányok előtt.” – nyilatkozta a vezetőedző.

A mérkőzés után Nyerges Annát is megkérdeztük: „Tudtuk, hogy kemény összecsapásra számíthatunk, mivel idősebbek ellen kell helytállnunk. Nem kezdtük jól a mérkőzést, de végig nagyon küzdöttünk, de sajnos sok helyzetet hagytunk ki. A meccs végére elfáradtunk, és emiatt nagyobb különbséget tudott kialakítani ellenfelünk, pedig végig kiélezett volt a találkozó.” – mondta a mérkőzésen hét gólt szerző játékos.

NB II. Női Észak – nyugat csoport 4. forduló

Győri Audi ETO KC U22 – Sárvárfürdő Kinizsi (12 – 15) 24 – 30

Győri Audi ETO KC U22: Nagy 1 – Papp – Schmidt – Takács (k) – Hajdó – Bordás – Nyerges 7 – Halász 5 – Kovács 4 – Kakas – Nagy – Torma – Raczenböck 7 – Dobány (k) – Németh

 

Kocsi Tibor tanítványai a Dunakeszi otthonában arattak győzelmet. Fiataljaink már az első félidőben 4 gólos előnyre tettek szert, melyet tovább növeltek, és végül nyolc gólos, 28 – 20-as győzelmet arattak Granát Dorkáék.

„Örülök a győzelemnek, de úgy gondolom, hogy a képességeink alapján nagyobb arányban is győzhettünk volna. Nehéz hét van mögöttünk, így ez a győzelem nagyon fontos volt a csapatnak.  A védekezésünk viszonylag jól működött, de támadásban több 100%-os ziccert is elhibáztunk.” – nyilatkozta Kocsis Tibor vezetőedző.

Granát Dorka három gólt szerzett a mérkőzésen, őt is megkérdeztük a találkozó után: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos a sok technikai hiba miatt szorosabbá vált az összecsapás. Nagyon sokat küzdöttünk a győzelemért. Az elmúlt héten nem tudtunk teljes kerettel készülni. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzni, és elhozni a két pontot.” – mondta a fiatal játékos.

Női ifjúsági II. osztály 4. forduló

VS Dunakeszi – Győri Audi ETO KC (11 – 15) 20 – 28

Győri Audi ETO KC: Rédecsi 8 – Granát 3 – Sebestyén 1 – Pádár 3 – Szár 4 – Rosta (k) – Horváth 2 – Kovács 3 – Németh 2 – Szajkó (k) – Rugli (k) – Varga 2