A K&H női kézilabda liga 5. fordulójában a Győri Audi ETO KC a Szombathelyi KKA együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Már az első játékrészben eldőltek a lényegi kérdések (26-13), végül nagyarányú 44 – 25-ös győzelmet arattunk hazai pályán.

Október hónap a mellrák elleni küzdelem jegyében zajlik, melynek színe a rózsaszín, ezért a Győri Audi ETO KC csapata rózsaszín pólóban melegített a találkozóra, felhívva ezzel is a figyelmet a vizsgálat és a megelőzés fontosságára.  A találkozón Crina Pintea és Faluvégi Dorottya sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére, míg Veronica Kristiansen és Silje Solberg pihenőt kapott Ambros Martíntól. A keretben viszont helyet kapott fiatal tehetségünk Szemes Szonja is a jobbszélen. Csapatunk a Fodor, Háfra, Nze Minko, Ryu, Linn, Brattset hatossal és Glauserrel a kapuban kezdte meg a találkozót. Egy 3 – 0-as sorozattal megadtuk az alaphangot, az ötödik percben pedig már 5 – 1-re vezettek Háfráék. Gyors indulásoknak és a masszív védekezésnek köszönhetően negyedóra elteltével már 7 góllal, 14 – 7-re vezetett csapatunk. Ryu Eun Hee találatával a 21. percben már tízzel vezetettek Blohmék a vas megyeiek ellen (19 – 9). A félidő végére tovább nyílt az olló a két csapat között, és az első játékrész 26 – 13-as győri vezetéssel ért véget.

A második félidő Ryu találatával kezdődött, a gólgyártás pedig ugyanott folytatódott, ahol az első játékrészben abbamaradt, a negyvenedik percben már 33 – 17-re vezetett csapatunk. A védekezésünk továbbra is keményen, jól működött, Glauser jól védett, és fiataljaink is góljaikkal járultak hozzá a mérkőzéshez. Első felnőtt bajnoki találkozóján fiatal játékosunk Szemes Szonja is betalált a szombathelyiek kapujába. A végjátékra 38 – 20-as győri vezetéssel fordultak Fodorék. A mérkőzés egy Laura Glauser védéssel, és 44 – 25-ös győzelemmel ért véget.

Ambros Martín: „Nem csak egy sima bajnoki volt, voltak kihívások előttünk, amiknek szerettünk volna megfelelni. Tudjuk, hogy nagyon nehéz a magas szintet tartani ebben az intenzív időszakban. Az előny kiharcolása után nem könnyű fenntartani a koncentrációt, de ez ma sikerült. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Sok sikert kívánok a Szombathelynek.”

Háfra Noémi: „A mérkőzést a koncentráció magas szinten tartására használtuk fel. Nagyon jó mérkőzést játszottunk.”