A DELO EHF Bajnokok Ligája 5. fordulójában a Győri Audi ETO KC Franciaországban, a Metz otthonában vendégszerepelt. Az első játékrész izgalmas, változatos játékot hozott, de egy gólos győri vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. A második félidőben is remek meccset játszottak a csapatok, de végül Estelle Nze Minko vezérletével négy gólos 33 – 29-es győzelmet arattunk.

Ambros Marín a Schatzl, Hansen, Brattset, Oftedal, Ryu, Lukács hatosnak és kapusposzton Solbergnek szavazott bizalmat. A mérkőzés Anne Mette Hansen góljával indult, amire rögtön válaszoltak is a franciák. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, és 10 perc elteltével egy góllal, 5 – 4-re vezettünk. Negyedórányi játékot követően két gólos hátrányba kerültek Hansenék (9 – 7), ekkor Ambros Martín kikérte első idejét a találkozón. Az időkérést követően 3 – 0-s sorozatot mutatott be csapatunk, átvette a vezetést (10 – 9), ekkor pedig a hazaiak mestere kért időt. A félidő utolsó tíz percére két gólos győri előnnyel fordultak a csapatok (11 – 9). Az első játékrész egy gólos, 16 – 15-ös győri vezetéssel zárult.

A második játékrészben Laura Glauser érkezett a győri kapuba, de a félidő eleje inkább a hazaiaké volt. A 39.percben kétgólos hátrányban (18 – 16) Ambros Martín időt kért. Ezt követően Estelle Nze Minko vette át a gólszerzés feladatát. A negyvenhatodik percben már újra nálunk volt az előny, sőt két góllal vezettek Schatzlék (22 – 20). Az utolsó tíz percre két gólos győri előnnyel fordultak a csapatok, de az 54. percben 26 – 26-ra kiegyenlítettek a hazaiak. Az utolsó percekre sikerült megnyugtató előnyt kialakítani, és végül 33 – 29-re győzött csapatunk.

Ambros Martín:"Örülök a győzelemnek hiszen egy remek csapat ellen nyertünk ma. Nem játszottunk a legjobb formánkban, de nehéz pillanatokban tudtunk megújulni, ez pedig csak érdekesebbé teszi a győzelmünket."

Estelle Nze Minko: „Egy őrült mérkőzés volt. Jó volt visszatérni Franciaországba. Nagyon élveztük a játékot, és egy csapatként küzdöttünk. Ezért sikerült megnyerni a találkozót.”