Nem került lejátszásra a Győri Audi ETO KC Érd elleni idegenbeli bajnoki találkozója, mivel a házigazdáknál az egyik játékos koronavírus szűrésen pozitív mintát adott. Az érdi csapat nagyon sportszerű döntést hozott, miszerint nem állt ki a mérkőzésre, hogy elkerülje az esetleges további fertőzéseket!

Már az Érd Arénában tartózkodott a Győri Audi ETO KC csapata, amikor érkezett a hír: pozitív tesztet adott az ellenfél egyik játékosa! Az érdi klub vezetése azonnal megkezdte az egyeztetéseket az MKSZ Versenyirodájával a találkozó sorsát illetően. A jelenleg érvényes versenykiírás szerint a mérkőzés egy későbbi időpontra történő halasztása nem volt lehetséges, ezért a hazai klub elsősorban játékosaink egészségének megőrzése érdekében úgy döntött, hogy nem áll ki a 10. fordulóból előrehozott mérkőzésre.

„Szeretném megköszönni az érdi sportegyesületnek és külön Fenyőházi Nagy Andrea ügyvezető asszonynak, hogy végül a ki nem állás mellett döntöttek. Azt gondolom, hogy a legmegfelelőbb, a fair-play szellemiségét szem előtt tartó döntés született meg, tekintettel mindenekelőtt a játékosok egészségére, valamint klubunk sportszakmai céljaira. A fertőzött játékosnak jobbulást, az Érd csapatának pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba a Győri Audi ETO KC elnöke.

Az érdiek döntését követően a két bajnoki pont sorsáról az MKSZ Szakmai és Versenybizottsága dönt majd hivatalosan, de várhatóan 10-0-ás gólkülönbséggel csapatunk kapja meg a két pontot.