A női kézilabda társadalom a decemberi spanyolországi világbajnokságra készül. A 25. alkalommal megrendezésre kerülő sporteseményen először szerepel 32 csapat. Az elmúlt napokban a Győri Audi ETO KC játékosai felkészülési mérkőzéseken vettek részt Európa-szerte nemzeti együtteseikkel. Összefoglaló.

A magyar női kézilabda válogatott Párizsban az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszott két felkészülési mérkőzést. Az első összecsapáson, november 26-án öt gólos, 33 – 28-as vereséget szenvedtek Lukácsék, míg a visszavágón, november 28-án vasárnap remek első félidei játékának köszönhetően nagyon sokáig vezetett a magyar csapat, ám végül egy góllal, 29 – 28-ra alul maradtak a hazai pályán játszó Estelle Nze Minkoéktól lányaink.

A Linn Blohmmal felálló Svédország két találkozót is játszott Montenegró ellen. Az odavágón és a visszavágón is fölényes, 38 – 24-es svéd győzelem született.

Dánia Ukrajnával csapott össze a felkészülési időszakban. Az első meccsen 35 – 18-ra, míg a második találkozón 35 – 20-ra diadalmaskodtak Anne Mette Hansenék.

Az Intersport kupa keretein belül találkozott egymással Hollandia, Norvégia, Dél-Korea és az Orosz csapat. Oftedalék az első mérkőzésen 36 – 21-re győzték le Hollandiát, majd tizenkét góllal, 35 – 23-ra nyertek Dél-Korea ellen és az utolsó mérkőzésen azonban egy góllal, 29 – 28-ra kikaptak az Orosz csapattal szemben.

Ryu Eun Hee-vel felálló Dél-Korea a már említett norvég vereség mellett, tíz góllal 34 – 24-re kapott ki az oroszoktól, és 41 – 25-re a Hollandiától.  

A 25. női kézilabda világbajnokság december elsején, szerdán a Spanyolország – Argentína összecsapással veszi kezdetét 20:30-kor.

fotó: MKSZ