Rába Quelle ETO FKC - PLER-Airport    26 - 27 (13-14)

Győr, 1500 néző. Vezette: Dobrovits - Tájok

ETO: Hoffmann - SZALAFAI 4, Bognár 4, SCHUCH 4, Széles, Nagy T. 3(2), PÁLOS 5
Csere: DJORDJEVIC, Hejreczki (kapusok), Konkoly 1, Józsa D.5, Milisevic 
Edző: Tóth László
PLER: Novák - HARSÁNYI 5, Dobó, Kocsi, Lendvay 4, Józsa M. 3, Forgács 3
Csere: Melus (kapus), SZABÓ P. 10(3), Lékai 2, Bakos
Edző: Nagy Károly
Hétméteresek: 4/2 illetve 4/3
Kiállítások: 8 illetve 10 perc

 

A Rába Quelle ETO hazai bemutatkozását 1500 szurkoló várta a lelátón. Régen voltak ennyien férfi kézilabda meccsen Győrben. És aki szerda estére ezt a programot választotta, az jól tette. Izgalmas, fordulatokban gazdag csatát vívott a két gárda. Az ETO-ból sérülés miatt hiányzott a jobbátlövő Basaric.
A zöld-fehérek villámrajtot vettek, hiszen 7-2-re elhúztak, elősorban Pálos villogott,  de Hoffmann Ákos is dícsérhető volt. A PLER időt kért és Novák helyét Melus foglalta el a kapuban. A szlovák óriás ugyan nem mutatott be bravúrokat, de győriek mintha kicsit jobban tisztelték volna a kelleténél. Felzárkóztak a vendégek, sőt a szünetben már ők vezettek.
A második játékrészben viszont szinte végig a hazaiaknál volt az előny. Djordjevic elkapta a fonalat és ziccereket hárított sorozatban. Elől pedig Józsa Dávid és Szalafai remekelt. A rendkívül agresszíven, sőt sokszor durván védekező PLER három gólos hátrányból is felzárkózott, sőt 1,5 perccel a vége előtt Szabó révén átvette a vezetést. Az ETO kétszer is gólt lőtt, de a játékvezetői páros, mindkétszer érvénytelenítette a találatot. Így aztán a mérkőzésen hiába játszott jobban a Győr, ezúttal a szerencsésebb vendégek örülhettek. Ha a zöld-fehérek játéka ilyen ütemben fejlődik, akkor még sok örömet szereznek szurkolóiknak és továbbra is érdemes lesz férfi meccsre járni a Magvassy sportcsarnokba.

Tóth László: Nem játszottunk rosszul. A srácok teljesen "odatették" magukat. Azt csinálták, amit kell és sok helyzetünk is volt. A ziccereket azonban be kell lőni.