December harmadikán, pénteken lezajlottak a spanyolországi világbajnokság harmadik játéknapjának mérkőzései. A Győri Audi ETO KC több játékosa is megkezdte szereplését a viadalon nemzete válogatottjában. December 4-én, szombaton Magyarország Csehországgal mérkőzik meg. 

Az olimpiai bajnok Franciaország Angola ellen kezdte meg szereplését az ’A’ csoportban. Estelle Nze Minkoék már a félidőben 13 – 7-re vezettek az afrikai csapat ellen, végül 30 – 20-ra győztek a franciák. A találkozó legjobbjának a Győri Audi ETO KC kapusát Laura Glausert választották. 

„Komolyan vettük a találkozót, mindent megtettünk a győzelemért. Agresszívan, jól védekeztünk, támadásainkat pedig gyorsan tudtunk gólra váltani. Ez az összecsapás jó kezdete volt a világbajnokságnak. Remélem, tovább tudjuk folytatni a megkezdett munkát. Nincs könnyű csoportunk, minden meccs nehéz lesz, de a célért menni kell előre tovább.” – nyilatkozta a találkozó után Laura Glauser.

A Crina Pinteával felálló Románia kiütéses győzelmet aratott Irán együttese felett. A románok a 20-3-as első félidővel eldöntötték a két pont sorsát, és végül 39 - 11-re győztek a vb-újonc felett. Crina Pintea két gólt szerzett a találkozón.

Norvégia válogatottjának sem okozott gondot a nyitó mérkőzés a ’C’ csoportban. Veronica Kristiansenék 24 – 10-es félidő után, 46 – 18-ra győztek Kazahsztán ellen. Kari Brattset Dale 5, Veronica Kristiansen 2 és Stine Oftedal 4 találattal járult hozzá a norvég sikerhez. 

Svédország 46 – 15-re győzte le Üzbegisztán együttesét. Linn Blohm 2 góllal vette be az ázsiai csapat kapuját. 

A harmadik játéknap eredményei:

Franciaország – Angola 30 – 20

Hollandia – Puerto Rico 55 – 15

Orosz csapat – Kamerun 40 – 18

Románia – Irán 39 – 11

Montenegró – Szlovénia 18 – 28

Norvégia – Kazahsztán 46 – 18

Svédország – Üzbegisztán 46 – 15

Szerbia – Lengyelország 25 – 21

 

December 4-én a csoportkörök második fordulóját kezdik meg a csapatok. A magyar női kézilabda válogatott Csehországgal találkozik 20:30-as kezdéssel. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Dél-Korea 18 órai kezdettel Tunézia ellen lép pályára, míg Dánia fél kilenckor Kongó ellen játszik. A találkozókat élőben az m4sport.huoldalán lehet követni.

A játéknap további mérkőzései:

18:00 Ausztria – Argentína

18:00 Paraguay – Horváthország

18:00 Szlovákia – Németország

20:30 Brazília – Japán

20:30 Kína – Spanyolország

fotó forrása: IHF