A magyar női kézilabda válogatott Háfra Noémi vezérletével magabiztos győzelmet aratott Dél-Korea ellen, ezzel a középdöntős csoportja harmadik helyén végzett. Dánia nagyarányú győzelmet aratott Németország ellen. A középdöntők utolsó napján lép Franciaország, Norvégia, Svédország és Románia is győriekkel a soraikban.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar női kézilabda válogatott számára a Dél-Korea elleni találkozóval ér véget a spanyolországi világbajnokság. Jól kezdte válogatottunk az összecsapást, és a félidőben már három góllal vezettek Lukácsék (18 – 15). A folytatásban sikerült tovább növelni az előnyt, és végül 35 – 28-as győzelemmel zárta a mérkőzést a magyar csapat. Háfra Noémi 8, Lukács Viktória 3, míg Ryu Eun Hee szintén 3 gólt szerzett az összecsapáson.

Az Anne Mette Hansennal felálló Dánia kiütéses 32 – 16-os győzelmet aratott Németország ellen, így a csoport éléről várhatja a negyeddöntő küzdelmeit.

A 12. játéknap eredményei:

Argentína – Japán 27 – 31

Kongó – Csehország 21 – 24

Ausztria – Horvátország 27 – 23

Dél-Korea – Magyarország 28 – 35

Dánia – Németország 32 – 16

Spanyolország – Brazília 27 – 24

 

A középdöntő utolsó fordulóját december 13-án hétfőn rendezik.  18 órakor Svédország Romániával csap össze, míg 20:30-as kezdéssel Norvégia Hollandiával mérkőzik meg. Ebben a csoportban nem dőlt még el semmi, hiszen az első két helyen álló csapatnál pontegyenlőség van, illetve a csoport harmadik helyén álló Svédország egy ponttal van lemaradva az éllovas holland és norvég együttestől.

Fél kilenckor Franciaország az Orosz csapattal találkozik, a tét a csoport elsőség megszerzése.

A 13. nap további mérkőzései:

15:30 Lengyelország – Montenegró

15:30 Puerto Rico – Kazahsztán

18:00 Szerbia - Szlovénia