December 15-én megrendezték a negyeddöntő további két mérkőzését is a spanyolországi világbajnokságon. Norvégia győzött az Orosz csapat ellen, míg Franciaország Svédország ellen diadalmaskodott, így norvég – spanyol és francia – dán elődöntőket rendeznek december 17-én pénteken.

Norvégia az Orosz csapattal találkozott az első elődöntőben, ahol a félidőre már négy gólos előnyt dolgoztak ki Solbergék (19 – 15). A második játékrészben tovább nőtt a különbség a két csapat között, és végül egy kevésbé izgalmas mérkőzésen 34 – 28-as norvég győzelem született. Kari Brattset Dale öt, Stine Oftedal 4, míg Veronica Kristiansen 3 gólt szerzett a találkozón. Norvégia a házigazda Spanyolország ellen játszik majd az elődöntőben pénteken.

Franciaország győzni tudott Svédország ellen, így bejutott az elődöntőbe. Az első félidőben 15 – 15-ös döntetlen állt az eredményjelzőn, azonban a második félidőben nem bírtak az olimpiai bajnoki cím birtokosával a svédek, és 31 – 26-ra győztek Nze Minkoék. A találkozó legjobbjának csapatunk svéd beállóját, Linn Blohm-ot választották, aki hat gólt szerzett a mérkőzésen. A francia nemzeti együttes Dániával csap majd össze a döntőbe jutásért.

A 25. női kézilabda világbajnokságon december 16-án szünnap van. A torna a két elődöntővel december 17-én, pénteken folytatódik.

Az elődöntő párosításai:

17:30 Franciaország – Dánia

20:30 Norvégia - Spanyolország

Fotó forrása: IHF