A Puskás musical a leghíresebb magyar sportoló Puskás Ferenc és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket. Klubunk felkérést kapott, hogy egy – egy előadás alkalmával az angol intéző szerepét a Győri Audi ETO KC egy meghatározó személye alakítsa.

A Győri Nemzeti Színház legújabb bemutatójának, a Puskás, a musical előadás egyik érdekessége, hogy az Évszázad Mérkőzésén, avagy az angol – magyar összecsapáson az Angol Intéző szerepét előadásról-előadásra – ahogy a budapesti ősbemutatón is történt- a város egy-egy prominens személyisége jeleníti meg. Erre a szerepre kapott felkérést a Győri Audi ETO KC.

Januárban felbukkan a színpadon az angol intéző szerepében klubunk elnöke, Dr. Bartha Csaba, sportigazgatónk Görbicz Anita, vezetőedzőnk Ambros Martín, és csapatunk játékosa Stine Oftedal is.

„Mikor dr. Bakos-Kiss Gábor a Győri Nemzeti Színház igazgatója megkeresett azzal kapcsolatban, hogy a Győri Audi ETO KC néhány tagja szerepeljen a Puskás, a musical című előadásban, gondolkodás nélkül igent mondtam. Puskás Ferenc személye nem csak a magyar labdarúgásnak, hanem minden sportoló számára példaértékű. Nagy megtiszteltetés, hogy a leghíresebb magyarnak emléket állító darabban szerepelhetünk.” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök.

Január 4-én, kedden 17:00-kor kezdődő előadáson Ambros Martínnal, január 5-én szerdán, 10:45-kor Stine Oftedallal és 19:00 Dr. Bartha Csabával, január 7-én pedig Görbicz Anitával találkozhatnak a nézők a színpadon.

1937. Magyarország. Egy labda, tizenegy gyerek: az ország sporttörténelme örökre megváltozik. 1945. Egy nyári mérkőzésen vagyunk, a 12. percben gólt lőnek, Puskás első gólja ez a magyar válogatott tagjaként. Ez egyúttal az előadás 12. perce is, azonban a labda nem áll meg, és tovább pattog az 1952-es helsinki olimpián át, ahol az Aranycsapat összeállt, a Wembley Stadionban lezajlott mérkőzésén keresztül, egészen az évszázad meccséig, ahol megszületik a legendás 6:3. Majd mielőtt a függöny lehullna, Puskást látjuk spanyol mezben ma is élő rekordot állítani.

Fotó forrása: Győr Plusz Média( Ó. Jakócs Péter