A K&H női kézilabda liga 13. fordulójában a Győri Audi ETO KC a DVSC csapatát fogadta az Audi Aréna Győrben. Már az első félidőben nagyobb előnyt dolgozott ki csapatunk, melyet a második félidőben tartani tudott, így 31 - 23-ra nyert csapatunk a Debrecen ellen.

Ambros Martín pihenőt adott Kari Brattset Dale-nak, Silje Solbergnek és Schatzl Nadine-nak, így nélkülük vágott neki csapatunk a DVSC elleni meccsnek. A 2022-es év első bajnoki mérkőzésén a Fodor, Háfra, Nze Minko, Pintea, Ryu, Lukács hatossal és Leynauddal a kapuban indult a találkozó. Háfra Noémi góljával vette kezdetét az összecsapás és a 10. percben 4 góllal, 7 – 3-ra vezetett csapatunk. A 12. percben 5 gólos győri vezetésnél a debreceniek mestere már a második idejét is kikérte a találkozón. A félidő utolsó tíz percére hat gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (13 – 7).  Az első játékrész egy időntúli szabaddobással és 17 – 9-es győri előnnyel zárult.

A második félidő első gólját Crina Pintea szerezte. A 36. percben már tíz gól (22 – 12) is volt a különbség az együttesek között. A mérkőzés utolsó tíz percére Estelle Nze Minko egészpályás góljának köszönhetően nyolc gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (28 – 20), Glauser pedig hetes védéssel segítette lányainkat. Az utolsó percekre újra tíz gólos különbséget mutatott az eredményjelző, de végül 8 maradt az előnyből és 31-23-as győri győzelem született.

Ambros Martín: „Az gondolom egy nagyon jó első félidőt játszottunk, mint támadásban mind pedig védekezésben. Sokat beszéltünk a védekezésről, amit az első játékrészben össze is tudtuk rakni.  De gratulálnom kell a Debrecennek a második félidőben nagyon jó játékot játszottak. Összességében elégedett vagyok és örülök a két pontnak.”

Háfra Noémi: „Jó és rohanós első félidőt játszottunk. A védekezésükre koncentráltunk. A második félidőben kicsit elfáradtunk, amit a Debrecen ki is használt.”