A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában a Győri Audi ETO KC a Vasas otthonában vendégszerepelt. Már az első félidőben nagyobb előnyt harcolt ki csapatunk (15 - 22), a második játékrészben már csak a győzelem nagysága volt a kérdés, végül 26 – 45-ös győri siker született.

A Vasas SC elleni találkozón nem lépett pályára Linn Blohm, Laura Glauser, Veronica Kristiansen és Schatzl Nadine, akik pihenőt kaptak Ambros Martíntól. Vezetőedzőnk a Faluvégi, Háfra, Oftedal, Pintea, Hansen, Fodor hatost és a kapuban Solberget küldte kezdőként a pályára. A mérkőzés első találata Háfra Noémié volt (1 – 0) majd tíz perc elteltével már három gólos, 7 – 4-es volt csapatunk előnye a Vasas ellen. Öt perccel később már nem csak megduplázta, hanem tovább növelte előnyét a fehér mezes győri együttes (13 – 6).  Az utolsó tíz percre fordulva tartották magabiztos előnyüket Oftedalék, és a 25. percben már 19 – 12-es győri vezetést mutatott az eredményjelző. Az első félidő végül 7 gólos, 22 – 15-ös győri előnnyel zárult.

A második félidőben a kapuban Solberget Leynaud váltotta, és a győri gólgyártás tovább folytatódott, és a 33. percben 10 gólos, 26 – 16-os volt a győri előny. Lukács Viktória találatával csapatunk már harminc gólnál tartott a negyvenedik percben (30 – 18). Tovább nyílt az olló a két együttes között, és a 48. percben 37 – 22-re vezettek Ambros Martín tanítványai. Az ötvenkettedik percben Hansen hétméteres góljával csapatunk 40 – 23-ra vezetett. Az 55. percben már húsz gól volt a különbség a két együttes között (43 – 23), Leynaud és a győri védelem ezekben a percekben kimagasló teljesítményt nyújtott. A találkozó utolsó gólját ugyan a hazaiak szerezték, de végül a mérkőzés 45 – 26-os győri győzelemmel ért véget.

Ambros Martín: „Nagyon szeretem az olyan mérkőzéseket, ahol az ellenfél teljes szívéből játszik. Magas színvonalú játékra kényszerítettek minket, nem engedhettünk ki egy másodpercre sem. Attól függetlenül, hogy már-már mindenki azt mondja, hogy a Győri Audi ETO számára természetes, hogy nyeri a meccseket, higgyék el, nem az. Minden meccsen keményen meg kell küzdeni a győzelemért, így volt ez ma is.”

Lukács Viktória: „Talán picit látszódott rajtunk, hogy komoly sorozat terhelésben vagyunk. Minden hibánkat megbosszulta ma a Vasas. Úgy gondolom, a végén kijött a különbség, és a gyors lerohanásból szerzett gólokkal tudtunk nyerni.”