Eddigi három mérkőzéséből kettőt megnyert (Podgorica–ETO 25–31, ETO–Byasen Trondheim 33–27), egyet pedig elvesztett (Lada Togliatti– ETO 31–29). A még hátralévő három találkozóból kettőt Győrött játszhat, s így reális esélye van a továbbjutás kiharcolására. De vajon tud-e élni a nagy lehetőséggel?

A BL-csoportmérkőzések háromhetes szünetében lejátszott öt hazai bajnokiján megtorpant a Győr. Ez az eredményeiből és különösen a csapat játékából derült ki (Cornexi–Győr 24–23, Győr–Debrecen 34–23, Dunaferr–Győr 33–30, Spartacus–Győr 27–33, Győr–Vasas 31–28).
"Nálunk ez a visszaesés szinte januári betegségnek számít, ilyenkor mindig jön a gödör, és nagy kérdés, mikor sikerül ebből kimásznunk” – mondta Róth Kálmán edző.
Vasárnap este a Byasen Trondheimnek lesznek vendégei a győriek. A skandináv együttes két BL-összecsapásának elvesztése után a legutóbbi fordulóban Montenegróban győzte le 29–24-re a Podgoricát, vagyis feljövőben van. A két csapat január 13-án Győrött játszotta első egymás elleni mérkőzését, s azon Kari Grimsbö káprázatosan védett, és a norvégok két kitûnő átlövője, Maric Malm Frafjord (6) és Vigdis Harsaker (5) szórta a gólokat.
"A közelmúltban végzett edzések arról árulkodtak, hogy a görcs oldódik a játékosokban, s már kissé felszabadultabban játszanak, de a Vasas elleni hétközi bajnoki második félideje a korábbi rémképeket idézte – hangoztatta Róth Kálmán. – Így aztán csak reménykedhetünk abban, hogy legalább teljes csapattal tudunk felállni, és a sérülések nem fogják tovább tizedelni az együttest. Abban bízom, hogy aki pályára lép majd, átérzi a feladat fontosságát, és ehhez fel is tud nőni. Kapkodásmentes, higgadt, fegyelmezett, pontos játékra, szervezett, szoros védekezésre, a kapu előtti jobb koncentrálásra, a helyzetek kihasználására lesz szükség a sikerhez.”
A Győr szombat este Koppenhágában ragadt, így csak a meccs napján tud Trondheimbe utazni. Nem a legjobb kezdés…