Folytatjuk sorozatunkat, hiszen február utolsó hétvégéjén startolt az idei év első gyerekbajnoki fordulója az U10-es és U12-es korosztályban. Klubunkat három csapat képviseli az U12-es versenyekben, edzőinket kértük fel egy rövid értékelésre.

 

Az U12-es korosztállyal Molnár-Benes Aliz, Fekete Kitti és Ruskó Katalin edzőink foglalkoznak. Mind a három trénert megkértük, hogyan értékelje az őszt, és ismertesse milyen célokat tűztek ki a tavaszi szezonra.

Molnár-Benes Aliz 2014 óta dolgozik klubunk kötelékében, és két korosztályban is edzi fiataljainkat. Először őt kértük meg, hogy válaszolja meg kérdéseinket.

„A tavalyi csonka bajnokság után örültünk, hogy edzőtáborral tudtunk augusztusban hangolódni az idei szezonra, az őszt végig tudtuk edzeni, játszani, még ha adott időszakban voltak is hiányzóink. Az őszi meccseinken jó iramban játszottunk, a védekezésre, kapusainkra helyeztük a hangsúlyt, és ebből próbáltunk gyorsan támadni. Őszi mérlegünk 7 győzelem és 1 vereség volt. Tavaszi szezonban főként alapozó, technikai, taktikai edzésekkel, edzőmeccsekkel készültünk. Csapatépítő korcsolyázás is szerepelt a programba, nekem nagyon fontos, hogy csapataim jó közösséget alkossanak, egymásért küzdeni tudjanak. Támadásban mindenképp előre szeretnénk lépni, és technikailag minél jobb, stabilabb alapokat szeretnék adni a fiatal játékosoknak.” – mondta Molnár-Benes Aliz edzőnk.

 

Megkérdeztük a csapatkapitányt, Kósa Ramónát mit vár a tavaszi fordulótól:

„A tavalyi év a csapatnak a Covid miatt nem úgy sikerült ahogy szerettük volna. Mi is sokat edzettünk és persze edzőnk Aliz néni is nagyon sokat dolgozott velünk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. Nagyon várjuk a meccseket, mert szeretjük megmérettetni magunkat és megmutatni, hogy mit is tudunk. Kicsit én személy szerint tartok a meccsektől, mivel tavaly ebben az időszakban, voltam túl egy térdsérülésen, de remélem idén sikeresebben fogom zárni a szezont.” – mondta játékosunk.

Kósa Ramóna

Fekete Kitti több korosztályban is dolgozik fiatalokkal a Győri Audi ETO KC utánpótlásában. Edzőnk 2011 óta dolgozik nálunk, és az U12-es korosztállyal kapcsolatban kérdeztük:

„Az őszi szezonban hullámzó volt a teljesítményünk. Tavasszal szeretnénk, ha ez kiegyensúlyozottabb lenne, továbbá a mérkőzés végéig fent tartani a jó teljesítményt. Szeretném viszont látni mérkőzéseken az edzésen gyakorolt elemeket egyéni és csapat szinten is, valamint hogy felszabadultan játszanak a lányok.„ – válaszolta edzőnk.

Molnár Hannát is megkérdeztük a tavaszt illetően:

"Azért szeretném, hogy folytatódjon a szezont, mert várom az új kihívásokat és az új lehetőségeket. Élménnyel teli meccseket várok."- válaszolta növendékünk.

Molnár Hanna

Ruskó Katalin 2007 óta dolgozik a Győri Audi ETO KC-nál, és a gyerekbajnokságban résztvevő csapatainkon kívül Akadémia 1-es együttesünk másodedzője. Az őszi szezon tekintetében elégedett volt az elvégzett munkával, és bizakodó a tavaszi szezont illetően.

„A körülményekhez képest jó létszámmal tudtunk edzeni. Ebben az időszakban nagy hangsúlyt fektettem a koordináció fejlesztésére és az egyéni képességekre. Több mérkőzést is játszottunk, a kezdeti megilletődés után szépen felvettük a ritmust, ami az eredményeken is megmutatkozott. Hosszú szünet után a hétvégén folytatódik a kisiskolás bajnokság, amit már nagyon várunk. Szeretném minden játékosnak megadni a lehető legtöbb játéklehetőséget, ezért a csapatok kialakításában ezt is figyelembe veszem. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, mert szorgalmasan dolgoztak a lányok a saját és csapat célunk érdekében egyaránt.” – összegzett Ruskó Katalin.

A csapat egyik kulcsjátékosa, Bokodi Fanni is türelmetlenül várja a tavaszi folytatást.

"Jó érzéssel tölt el, hogy újra játszhatunk, mert megbíznak bennem a többiek és én is bennük. Jó, hogy fejlődhetünk, eközben jól érezzük magunkat." - nyilatkozta fiatal játékosunk.

Bokodi Fanni

Az U10-es csapataink 2022. február 27-én lépnek pályára a mosonszolnoki sportcsarnokban. A Győri Audi ETO KC I-es csapat edzője Móricz Anita, II-eseké Freiberger Ivett, a mérkőzések időpontja pedig a következők:

11:00 Buborékok Bősárkány - Győri Audi ETO KC II

12:20 Tatai AC – Győri Audi ETO KC II

15:40 Répcelaki SE – Győri Audi ETO KC I

17:40 Buborékok Bősárkány - Győri Audi ETO KC I

 

Az U12-es csapataink közül Ruskó Katalin tanítványai február 26-án lépnek pályára Ácson a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzések időpontja:

09:55 Győri Audi ETO KC III – Bicskei TC

11:45 TATAI AC – Győri Audi ETO KC III

Február 27-én Molnár-Benes Aliz a Győri Audi ETO KC I-es csapattal, Fekete Kitti pedig a II-es fiatalokkal versenyez Répcelakon a Répce Sportcsarnokban. A mérkőzések időpontjai:

09:00 Győri Audi ETO KC II – Répcelaki SE

09:55 Mosonmagyaróvári KC – Győri Audi ETO KC I

11:45 Győri Audi ETO KC II – Mosonmagyaróvári KC

12:40 Győri Audi ETO KC I – Komárom VSE

Eredményes szereplést kívánunk csapatainknak!