A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában az Alba Fehérvár ellen lépett pályára csapatunk az Audi Aréna Győrben. Már az első félidőben sikerült nagyobb előnyt kiharcolni, de szünetre „csak” 5 gól volt az előnyünk (16- 11). A második harminc perc kevés izgalmat tartogatott, végül 37 – 21-re győztek kedvenceink.

A mérkőzés egy perces gyász szünettel kezdődött a nemrégiben elhunyt egykori vezetőedzőnk Horváth Lajos és felesége emlékére.

A Fehérvár elleni találkozóra Ambros Martín pihenőt adott Kari Brattset Dale-nak és Fodor Csengének. Vezetőedzőnk a Faluvégi, Kristiansen, Nze Minko, Blohm, Hansen, Schatzl kezdővel és a kapuban Leynauddal kezdte meg a találkozót. Igaz az összecsapás első találatát a vendégek szerezték, de Faluvégi és Kristiansen góljának köszönhetően a negyedik percben már 2 – 1-re vezetettünk. Amandine Leynaud remek védésekkel segítette a masszívan védekező csapatunkat, és a 15. percben már 8 – 4-es eredmény állt az eredményjelzőn. A 21. percre fordulva Háfra góljával már hét gólos volt kedvenceink előnye (13 – 6). A mérkőzés első félideje egy vendég góllal és 16 – 11-es győri vezetéssel zárult.

A második játékrészben Silje Solberg maradt csapatunk kapujában, miután az első játékrész derekán váltotta Amandine Leynaud-ot. A játékrész elején több hibát is vétett csapatunk mind támadásban, mind védekezésben ezért öt gólos vezetésnél (20 – 15) Ambros Martín időt kért. A mesteri intelmek felrázták csapatunkat és gyönyörű gyors játékkal már a 42. percben 23 – 25-re vezettünk. Glauser is beállt 20 percre a meccsbe, majd Estelle Nze Minko góljával már 10 volt a különbség a két együttes között (25 – 15). A mérkőzés utolsó tíz percére 30 – 19-es győri vezetéssel fordultak a csapatok. Az utolsó percekben tovább nyílt az olló, és végül 37 – 21-es győri győzelem született.

Ambros Martín: „Azt gondolom az első félidőben az öt egyes védekezésünk jól sikerült, sok labdát tudtunk szerezni, de a könnyű helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. A második félidőben a hatos falunk sem működött rendesen. Több dolog nem úgy sikerült ma mint ahogy elterveztük, de a második félidőben már jöttek a könnyű gólok is. Jó volt újra látni a győri nevelésű játékosokat a pályán ellenünk.”

Háfra Noémi: „Próbálgattunk új dolgokat, amik összeségében jól sikerültek, de még messze nem tökéletes, van mit javítani még. A találkozó elején kissé dekoncentráltak voltunk, de sikerült felpörgetni magunkat.”