Február utolsó hetén a Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata az Alba Fehérvárral döntetlent játszott az Ifjúsági bajnokságban, a 2-esek a Serdülő I. osztályban nyertek az Alba Fehérvár ellen, viszont NB II-ben a Mosonmagyaróvári KC ellen nem sikerült pontokat szerezniük.

 

Akadémia 1-es csapatunk 2022. február 24-én az Alba Fehérvár együttesét fogadta hazai pályán az Ifjúsági I. osztályban. A találkozó végig szoros küzdelmet hozott, az első félidőben Ogonovszky Eszter vezényletével fiataljaink tartották a lépést a vendégekkel, majd a 20. percben Farkas Júlia találatával a vezetést is megszerezték. A végjátékban sikerült felzárkóznia a fehérvári csapatnak, így döntetlennel vonulhattak a félidei pihenőre a játékosok. A második játékrész elején a vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, és 3 gólra növelték előnyüket, viszont a 46. percben Szemes Szonja góljával egyenlíteni tudtunk, és újra nyíltá vált a találkozó. A végjáték izgalmasra sikerült, és pontosztozkodással zárult a párharc.

„Revansot akartunk venni az őszi vereségünkért a Fehérvár ellen. Sok gól született a találkozón, ami dicséri a támadójátékunkat, viszont a védekezésünkből hiányzott a keménység és a határozottság. Nem tudtunk élni a lehetőséggel, amikor 4 gólos előnybe kerültünk, abban a szakaszban, ha pontosabbak a befejezések, még nagyobb különbséget lehetett volna kialakítani, ami elég lehetett volna a mérkőzés végéig. Az elkövetett hibák ellenére végig harcoltunk a sikerért, a végjáték többesélyes volt, így a döntetlen nekünk pozitív eredmény.” – értékelt Pigniczki Krisztina vezetőedző.

 

Győri Audi ETO KC – Alba Fehérvár KC (20-20) 35-35

Győri Audi ETO KC: Nagy Nikolett, Papp Vivien, Ogonovszky Eszter 10, Győri Alexa (k), Varga Virág 3, Havasi Virág 2, Talapka Csenge 1, Nyerges Anna, Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Moharos Andrea, Dobány Kitti (k), Szemes Szonja 8, Kövér Luca 5, Farkas Júlia 6

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 2-es fiataljaink szintén február 24-én az Alba Fehérvár együttese ellen léptek pályára a Magvassy Mihály Sportcsarnokban a Serdülő I. osztályban. Az első játékrész küzdelmes 30 percet hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok, és annak ellenére, hogy a vezetés többnyire végig nálunk volt, mégis 13:13-as állással vonultak a csapatok a félidei pihenőre. A folytatásban az első 18 perc még kiélezett volt, majd Bordásné Horváth Marianna vezetőedzőnk két beállós taktikájával, valamint Kövér Luca és Soponyai Lili vezényletével, együttesünk fokozatosan növelte előnyét, ami nagyarányú győzelmet eredményezett számunkra.

„Az ellenfél eredeti felállásaihoz képest ifistákkal megerősített csapattal álltunk szemben, amit az első félidőben jól, a másodikban nagyon jól oldottunk meg. Taktikusan, elszántan kézilabdáztunk, büszke vagyok a csapatomra, ahogyan meccsről meccsre fejlődünk.”- nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„Az első félidőben szoros küzdelemre késztetett minket az ellenfél, de nagyon sok technikai hibát is elkövettünk. A második félidőben kevesebbet hibáztunk, védekezésünk feljavult és sikerült ellépni az ellenféltől.” -összegzett a 7 gólig jutó Kövér Luca.

Győri Audi ETO KC I – Alba Fehérvár KC (13-13) 32-23

Győri Audi ETO KC: Hajdó Jázmin 1, Bordás Bianka 6, Nyerges Anna 4, Halász Viktória 3, Tálas Alexa, Mészáros Anna 1, Domján Dalma, Takács Liza (k), Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 7, Jaczkó Lili 3, Németh Henriett (k), Kövér Luca 7

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

 

Bordásné Horváth Marianna és Tóth Lászlóné tanítványai február 27-én Mosonmagyaróvár együttesét fogadták hazai pályán az NB II-ben. Az első félidő túlnyomó többségében végig kézben tartottuk és irányítottuk a mérkőzést, az utolsó pár percben azonban egyenlíteni tudott a vendégcsapat, majd a vezetést is megszerezték. A második játékrész 13:14-ről indult el, az elején próbáltunk felzárkózni, és meccsben maradni, de sajnos a vendégek végig domináltak a folytatásban, így a két pontot nem tudtuk itthon tartani.

„Az első félidőben nagy elszántsággal, jó ütemű kilépésekkel védekeztünk, támadásban pedig, ha figyelmesebbek lettünk volna, több góllal is vezethettünk volna. A második félidőben a cserék nem lendítettek a játékon, a többiek kevésbé tudtak megújulni, úgy tűnt, hogy ellenfelünk nagyarányú győzelmet fog aratni, de a végjátékban közelebb tudtunk kerülni a több rutinos játékost felvonultató csapathoz.” – mondta Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

Győri ETO KC U22 – Mosonmagyaróvári KC U22 (13-14) 26-30

Győri Audi ETO KC: Nagy Nikolett 9, Papp Vivien, Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 2, Nyerges Anna 4, Halász Viktória 3, Kovács Kata 2, Mászáros Anna, Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Takács Liza (k), Soponyai Lili 4, Dobány Kitti (k), Jaczkó Lili (2), Németh Henriett(k)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna