Február utolsó hétvégéjén a Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatai U10-es és 12-es korosztályban is megmérettették magukat. A 10-es korcsoportban fiataljaink Mosonszolnokon léptek pályára, 12-esek pedig Ácson és Répcelakon.

 

U10-es korosztályban két csapatunk képviselte klubunkat Mosonszolnokon, Móricz Anita csapata a Répcelaki SE és a Buborékok Bősárkány együttesei ellen léptek pályára, míg Freiberger Ivett tanítványai szintén a Buborékok Bősárkány és a Tatai AC ellen. A forduló után trénerjeinket kértük fel egy rövid értékelésre.

„Az első találkozón a Répcelak csapatával mérkőztünk meg, és sikerült hamar belerázódnunk a játékba. Minden játékosom remek teljesítményt nyújtott mind támadásban, mind pedig védekezésben. Majdnem minden támadásunkat góllal fejeztük be. A második mérkőzésen a bősárkányi lányokkal csatáztunk. Ezen a mérkőzésen nagyobb ellenállásba ütköztünk védekezésben és támadásban is az ellenfél fizikális fölényéből adódóan. Lányaim azért nem ijedtek meg, és kemény, hajtós meccsen győzedelmeskedtünk. Mindkét mérkőzésen fegyelmezett, megfontolt játékot hoztak a lányok.” – értékelt Móricz Anita edző.

Győri Audi ETO KC I: Szalay-Nagy Blanka (k), Szabó Eliza (k), Remete Lavínia, Klampfer Hanna, Pusztai Regina, Ludman Leila, Gyetvai Luca, Horváth Réka, Ludányi Szonja, Varga Barbara, Weitner Anna

Edző: Móricz Anita

„Vasárnap Mosonszolnokra utaztunk, ahol két mérkőzést játszottunk. Az első mérkőzést bátortalanul kezdtük, volt, akinek ez volt az első kézilabda mérkőzése. A második találkozón a helyzetkihasználásunkon és a védekezésünkön is sikerült javítanunk, ami győzelemhez vezetett. A lányokat mindenképpen dicséret illeti, mert nagyot küzdöttek. Örömmel látom, hogy egyre jobban csapattá formálódunk.” – mondta Freiberger Ivett edző.

Győri Audi ETO KC II: Bojnár Mira, Finta Boglárka, Juranovitz Kinga, Lajos Petra, Mayer Nóra, Nagy Liliána, Ruzsa Lili, Simon Lilien (k), Szabó Szófia (k), Vékony Noa, Wittmann Dóra, Hadarics Csenge

Edző: Freiberger Ivett

U12-ben három csapatunk indult el klubunk színeiben. Ruskó Katalin tanítványai, akit ebben a fordulóban Molnár-Benes Aliz helyettesített, február 26-án Ácson vendégszerepeltek, ahol a Bicskei TC és a TATAI AC volt az ellenfél. Molnár-Benes Aliz fiataljai a Mosonmagyaróvári KC és a Komárom VSE együttesei ellen, Fekete Kitti növendékei a Répcelaki SE és Mosonmagyaróvári KC ellen léptek pályára 27-én Répcelakon.

„Az első mérkőzésen a csapatom rögtön egy rangadóval kezdett, és parázs mérkőzés alakult ki, ahol végül a kevesebb technikai hibát, és helyzeteit jobban kihasználó ellenfél nyert. A küzdeni tudás, hozzáállás példaértékű volt csapatomnál. Az ilyen mérkőzésekből kell több, mert ezekből tudunk sok tapasztalatot szerezni, én is sokat tanultam ezen a napon. A második meccsünkön több lehetőséget tudtam adni azoknak a játékosoknak, akik az elsőn kevesebb szerephez jutottak, örültem annak, hogy minden pályára lépő játékos gól szerzett.” – nyilatkozta Molnár-Benes Aliz edző.

Mosonmagyaróvár KC - Győri ETO KC I (10-6) 20-14

Győri ETO KC I-Komárom VSE (15-1) 32-4

Győri Audi ETO KC: Reizinger Friderika, Gyurics Johanna, Gyalog Szonja, Gyalog Zsófia, Horváth Anna, Kósa Ramóna, Laczó Linda, Lidi Vivien, Márkus Lili, Máté Csenge, Rádi Róza, Zalka Zoé

Edző: Molnár-Benes Aliz

„A napot beszélgetéssel kezdtük, ahol inkább mentálisan próbáltam őket felkészíteni a mérkőzésekre, mivel kevesen voltunk, elég feszültek voltak a lányok. Az első mérkőzést nehezen is kezdtük el, a lendület, az ütem, a labda nélküli mozgások nagyon hiányoztak. Mind támadásban, mind pedig védekezésben rengeteg hibát vétettünk, és magunknak nehezítettük meg a játékot. Ellenben a második mérkőzésen, ahol hiába lett a vége vereség, meg voltam elégedve a játékunkkal és a hozzá állásunkkal. Nagy iramú, kemény küzdelemben maradtunk alul Mosonmagyaróvár csapatával szemben. Büszke voltam a lányokra és bízom benne, hogy tudunk még sok ilyen mérkőzést játszani.” -összegzett Fekete Kitti edző.

Győri ETO KC II – Répcelaki SE (10-10) 21-19

Győri ETO KC II – Mosonmagyaróvári KC (12-14) 19-26

Győri Audi ETO KC: Francsics Jázmin, Gáncs Fanni, Juranovitz Boglárka, Kormos Eszter, Kovács Fanni, Mészáros Polett (k), Mézes Amira (k), Molnár Hanna, Novák Hanna, Viszló Boglárka

Edző: Fekete Kitti

„A harmadik csapatunkat egy korosztállyal fiatalabb játékosok alkotják, nekik ez egy tanuló időszak. Szépen helyt álltak a lányok, amit tudtak megtettek, bátran játszottak, ameddig fizikálisan bírták, ez egy könnyebb győzelemre, és egy vállalható vereségre volt aznap elég.” – nyilatkozta Molnár-Benes Aliz edző.

Győri ETO KC III - Bicske TC (21-1) 41-2

TATAI AC - Győri ETO KC III (13-6) 22 – 10

Csapattagok: Bertalan Anna (k), Bokodi Fanni, Czelter Hanna, Dunavári Luca, Iváncsik Naima, Pánczél Vanda, Rózsás Hanna (k), Sándor Hanna, Szekér Lili

Edző: Molnár-Benes Aliz

Gratulálunk csapatainknak és további eredményes szereplést kívánunk!