Március első hétvégéjén újabb korosztályokban startol el a gyerekbajnokság. A Győri Audi ETO KC-t U11-ben négy együttes képviseli, míg U13-ban kettő. Ismerjük meg csapatainkat.

 

U11-es korosztállyal Ruskó Katalin, Molnár-Benes Aliz, Móricz Anita és Horváth János edzőink foglalkoznak.

A Győri Audi ETO KC utánpótlását bemutató cikksorozatunkat U11-es csapatunkkal, azaz Horváth János fiataljaival folytatjuk. Jani bácsi nyugdíjas ikervári testnevelőtanár, de továbbra is aktívan éli életét a kézilabdának szentelve.

Hogyan értékeled az őszi szezont?

A 3-2-1 -es védekezést jól tudtuk alkalmazni a mérkőzéseken, és ezekből gyors lerohanásokat tudtunk vezetni. Az 5+1-es védekezés már stabilabb pozíciókat követelt, itt is a gyors támadásvezetést helyeztük előtérbe, itt a gyerekek igazán élvezték a védekezést. Az eredményeket nem rögzítik ebben a korcsoportban, ennek helyességét vitatom. A támadójátékban az egyéni kvalitások kerülnek előtérbe, a labdabiztonság, a gyorsaság és a lövőerő fontos tényező. Sajnos ebben is tapasztalható a Covid negatív hatása.

Milyen célokat tűztetek ki a tavaszi szezonra? Mi az, amiben előre szeretnétek lépni?

Edzésmunka növelése, minél több játéklehetőség adása a gyerekeknek. A gyerekek nagyon várják a mérkőzéseket. A covid miatt eltérő edzésmunkát végeztek a gyerekek, így sajnos kevés a jól felkészült gyermek. Az edzőmérkőzések hiánya nehezen elfogadható, nehéz időszakon vagyunk túl.

Az U11-es csapat fiatal játékosát Szilvás Emíliát is megkérdeztük a forduló előtti várakozásairól:

„Az ősz jobban tetszett, mint a tél, a tavasztól azt várom, hogy jobb legyen, mint a téli. Reméljük sokat tudunk játszani, már nagyon hiányoztak a mérkőzések.”

Szilvás Emília

 

Móricz Anita U10-es csapata február utolsó hétvégéjén már megmérettette magát, március első hétvégéjén az U11-eseken van a sor. Trénerünk az őszi szezonban az állóképesség és erőnlét fejlesztéséré helyezte a fókuszt, amit a tavaszi szezonban szeretne kamatoztatni, és a védekezésen javítani.

„Vannak, akik az U10-es korosztályból az U11-es bajnoki fordulókon is edződnek, ez a korosztály már fegyelmezettebb hozzáállást igényel a játék minden területén. Az erőnlét, gyorsaság, a technikai tudás már előtérbe kerül az összecsapásokon. Szeretném, ha a bajnoki fordulókon a lányok bátran játszanának és megmutatnák mindazt, amiket az edzéseken gyakoroltunk, tanultak és élvezzék a mérkőzések perceit.” -értékelt Móricz Anita edző

Móricz Anita csapatából Kormos Esztert kérdeztük: "A csapattal izgatottan várjuk az első mérkőzést. Sokat tanulhatunk és fejlődhetünk egy-egy meccs során, élesben is kipróbálhatjuk az edzéseken tanult technikákat. Ezek az összecsapások nagyon jól megmutatják, hogy mely területeken kell még fejlődnünk."

Kormos Eszter

Molnár-Benes Aliz előző hétvégén az U10-es csapatával lépett pályára, most az U11-es tanítványai kezdhetik el a gyerekbajnoki fordulót. Edzőnk az őszi szezont eredményesnek ítéli, előrébb tudtak lépni mind támadásban mind pedig védekezésben. A tavaszi fordulókban a taktikai elemeken lesz a hangsúly.

„Az őszi meccseinken a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, nekem nagyon fontos, hogy csapataim jó közösséget alkossanak, egymásért küzdeni tudjanak. Támadásban mindenképp előre szeretnénk lépni.” – mondta Molnár-Benes Aliz edzőnk.

Molnár-Benes Aliz tanítványai közül Nagy Réka mondja el, mit vár a folytatástól „Várjuk, hogy elkezdődjenek a meccsek, megmutathassuk mit tanultunk, mennyit fejlődtünk. Mindenki nagyon izgatott, hogy végre nem egymás elleni meccsek lesznek, hanem igazi versenyhelyzetben leszünk. A verseny mindenkit nagyon feldob, mindenkit le akarunk győzni. Várom, hogy minél több védéssel segíthessem a csapatot.”

Nagy Réka

Ruskó Katalin edzőnk az egyéni képességek fejlesztésére helyezte a hangsúlyt ősszel, tavasszal pedig minden játékosának minél több játéklehetőséget szeretne biztosítani.

„Az őszi időszakban az egyéni képességek fejlesztésén volt a nagyobb hangsúly. Tavasszal szeretném minden játékosnak megadni a lehető legtöbb játéklehetőséget, ezért a csapatok kialakításában ezt is figyelembe veszem. Bizakodó vagyok a jövőt illetően.”- mondta Ruskó Katalin edző.

Ruskó Katalin csapatából Bertalan Anna mondta el a várakozásait: „Azért várom a vasárnapi fordulót, hogy a sok kihagyás után meg tudjam, meg tudjuk mutatni a csapattal mennyit fejlődtünk, tanultunk a kényszerszünet alatt. Jó lesz átélni a tétre menő játék izgalmát újra.”

Bertalan Anna

 

U11-es csapataink közül Molnár-Benes Aliz és Móricz Anita tanítványai 2022.március 5-én Győrben a Magvassy Mihály Sportcsarnokban lépnek pályára. A III-as csapatunk edzője Molnár-Benes Aliz, a IV-sé Móricz Anita. A mérkőzések időpontja:

9:00 Szombathelyi KKA 3 – Győri Audi ETO KC IV

10:30 Szombathelyi KKA 3 – Győri Audi ETO KC III

12:00 Szombathelyi KKA 2 – Győri Audi ETO KC IV

12:45 Győri ETO KC III – Körmendi DMTE

 

Március 6-án Ruskó Katalin a Győri Audi ETO KC I-es csapattal, Horváth János pedig a II-es fiatalokkal versenyez Celldömölkön a Műszaki SzKI csarnokban. A mérkőzések időpontjai:

9:45 Győri ETO KC I – Szombathelyi KKA I

11:15 Szombathelyi KKA I – Győri ETO KC II

12:00 Győri ETO KC I – Kse Bősárkány

12:45 Győri ETO KC II – Mosonmagyaróvári KC

 

Sok sikert kívánunk csapatainknak!