Március első hétvégéjén újabb korosztályokban startol el a gyerekbajnokság. A Győri Audi ETO KC-t U13-ban kettő csapat képviseli. Ismerjük meg ezen korosztályban versenyző csapatainkat is.

U13-as korosztállyal Tóthné Horváth Kinga és Hoffmann-né Czérna Erzsébet versenyez a Győri Audi ETO KC színeiben. Tóthné Horváth Kinga 2018 óta dolgozik klubunk fiataljaival, elégedett volt csapata őszi teljesítményével, és a tavaszi szezontól azt várja, hogy a csapatkohézió megmutatkozik majd a mérkőzéseken is.

„Az őszi teljesítménnyel alapjában véve elégedett vagyok. Talán egy mérkőzésünk volt, ami nagyon gyengére sikerült. Elsősorban a támadó játékunkon szerettünk volna a szünet alatt javítani. Ezt próbáltuk tudatosan felépítve főként gyakorolni az edzések során. Az előttünk álló fordulókra való felkészülést sajnos a Covid -19 nagyon behatárolta. Januárban és február elején sajnos „kis csoportos” foglalkozásaink voltak. Büszke vagyok a lányokra, mert amikor tudtak és jöhettek edzésre (nem voltak betegek és karanténban sem) az edzéslátogatottságuk kiváló volt. Sőt jó páran akár plusz munkát is végeztek. Úgy látom egy nagyon jó közösség alakult ki, reméljük ez a pályán is majd nagy segítségünkre lesz.” – nyilatkozta Tóthné Horváth Kinga edző.

A csapat egyik fiatalját, Kontics Jankát is megkérdeztük: „Személy szerint elégedett vagyok az őszi szezonnal. Reménykedek abban, hogy a tavaszi szezont is ilyen teljesítménnyel tudjuk hozni. Bízok benne, hogy a koronavírus nem zavar be a bajnokságba.”

Hoffmann-né Czérna Erzsébet több, mint 10 éve dolgozik a klubnál, aki a csapat őszi teljesítményét kiegyensúlyozottnak tartotta, és nagy várakozással van a tavaszi fordulókkal kapcsolatban.

Az őszi szezonban elvégzett munkával és a mérkőzéseken nyújtottakkal elégedett vagyok, egy-egy kisebb megingástól eltekintve kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott csapatom. Eredményes felkészülésen vagyunk túl, szerencsére a betegségek elkerülték a csapatot, így szinte mindig teljes létszámmal tudtunk edzeni. Az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektettünk a technikai, taktikai elemek gyakorlása, csiszolása mellett, a védekezésünk javítására is. Úgy érzem, felkészülten, jó hangulatban, nagy elszántsággal és várakozással várjuk az új szezont. A lányok már nagyon ki vannak éhezve egy jó kis játékra. Bizakodó vagyok, remélem a sok munka és a lányok szorgalma, kitartása meghozza a gyümölcsét és felszabadult játékkal, eredményes mérkőzéseket játszhatunk.” – értékelt Hoffmann-né Czérna Erzsébet edző.

Csapatából Baracskai Lizát kérdeztük, aki már nagyon várja, hogy folytatódjon a bajnokság: „Sajnos a tavalyi évben kevés meccsen tudtunk részt venni, így reméljük, hogy az idén minél többször pályára tudunk lépni. Nagyon sokat dolgozunk az edzéseken sok új feladatot kapunk edzőnktől, Böbe nénitől. Igyekszünk az ő utasításait megfogadni és teljesíteni. Bízom benne, hogy ez a csapat játékán látszódni fog. Én azon leszek, hogy a maximumot hozzam ki magamból, s hogy a csapatomomat segítsem a játékommal. Már nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a tavaszi szezon, meg szeretnénk mutatni mennyit fejlődtünk, s hogy mennyire összetartó csapat lettünk.”

 

Március 6-án az U13-as korosztályban Hoffmann-né Czérna Erzsébet az I-es csapattal, Tóthné Horváth Kinga pedig a II-es fiatalokkal Győrben a Magvassy Mihány Sportcsarnokban lép pályára. A mérkőzések időpontjai:

9:00 Győri ETO KC II – Répcelaki SE

10:50 Győri ETO KC I – Répcelaki SE

12:40 Győri ETO KC II – Mosonmagyaróvári KC

13:35 Kisbér KC – Győri ETO KC I

Sok sikert kívánunk a csapatainknak!