A Magyar Kupa FINAL4-be jutásért a Kisvárda Master Good SE csapatát fogadta a Győri Audi ETO KC az Audi Aréna Győrben. Nehezen indult mérkőzés, a Kisvárda több góllal is vezetett, de gyorsan megfordítottuk az állást, és félidőben már 17-12-re vezetett csapatunk. A második játékrészben mindössze 7 gólt kaptak a lányok, és 14 gólos győzelmével bejutott klubunk a Magyar Kupa négyesdöntőjébe.

A kupamérkőzésen Ambros Martín Laura Glausernek, Estelle Nze Minkonak és Ogonovszky Eszternek pihenőt adott. Vezetőedzőnk a Fodor, Oftedal, Hansen, Blohm, Ryu, Faluvégi hatossal és Leynauddal a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés két gyors vendég találattal indult, melyre a második percben Faluvégi szerezte meg csapatunk első gólját (1 – 2). Az első tíz percben több hibát is vétett csapatunk, de a 10. percben Anne Mette Hansen találatával kiegyenlítettünk (5-5), majd Blohm góljával a vezetést is megszereztük (6-5). A félidő utolsó tíz percére 10 – 8-as győri vezetéssel fordultak a csapatok. Az első harminc perc öt gólos, 17 – 12-es győri vezetéssel zárult.

A második félidőben Solberg érkezett a győri kapuban, és az első találatot Brattset szerezte (18-12). A 40. percben már 7 gólos, 23 – 16-os győri vezetést mutatott az eredményjelző. Háfra góljával a 49. percben már tíz gól volt a különbség a két együttes között (27 – 17). Az utolsó tíz percre 11 gólos győri előnnyel fordultak a csapatok (28 – 17). A végjátékban tovább nyílt az olló végül 14 gólos, 33 - 19 győri győzelem született, ezzel csapatunk bejutott a Magyar Kupa 2021/2022-es kiírás négyes döntőjébe.

Ambros Martín: „Úgy érzem az eredmény nem tükrözi teljesen, hogy milyen nehéz volt a találkozó. Nem voltunk elég aktívak védekezésben, ez volt az oka, hogy az elején gyorsan kaptunk öt gólt. De ahogy feljavult a védekezésünk, úgy sikerült kialakítanunk a biztosabb előnyt. A Magyar Kupa négyesdöntőjébe jutott amiért gratulálok a lányoknak.”

Faluvégi Dorottya: „A kezdés nem volt az igazi, és nem tudtunk úgy dominálni ahogy szerettünk volna. De tíz perc után összhangba kerültünk, és sikerült mindenkinek hozzátennie a találkozóhoz. A csütörtöki bajnokin sem lesz könnyű dolgunk a pályán.”

Csapatunk 2022. március 10-én, csütörtökön ismét pályára lép a Kisvárda ellen, ezúttal a magyar bajnokságban 18 órakor az Audi Aréna Győrben.

Jegyek továbbra is kaphatóak a Győri Audi ETO KC hazai bajnoki és Magyar Kupa mérkőzésére elővételben a győri Látogatóközpontban (Győr, Baross Gábor út 21, 9021) vagy online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzések kezdete előtt 2 órával indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában, a főbejáratnál.