A K&H női kézilabda liga 17. fordulójában a Kisvárda együttese vendégszerepelt az Audi Aréna Győrben. Az találkozó nehezen indult, de a félidő utolsó 12 percében Leynaud lehúzta a rolót és így magabiztos vezetéssel (15-7) mehettünk pihenni. A második játékrészben már nem volt kérdéses a két pont sorsa, 31-15-ös győri győzelem született.

A találkozón Silje Solberg és Schatzl Nadine kapott pihenőt, Ambros Martín csak minimálisan változtatott a szerdai kupameccs kezdőjéhez képest, így a Faluvégi, Nze Minko, Ryu, Pintea, Kristiansen, Fodor hatossal és Leynaud-val a kapuban kezdtük meg a mérkőzést. Az első gól a vendégek nevéhez fűződött, de Ryu találatával ki is egyenlített csapatunk.  Az összecsapás eleje hasonlított a Magyar Kupa meccs kezdetéhez, hiszen azt is a vendégek kezdték jobban, és a 10. percben ezúttal egy góllal vezetett a Kisvárda (3 – 4). Negyedóra elteltével tartotta egy gólos előnyét a vendégcsapat (5 – 6), ezért Ambros Martín időt is kért. A félidő utolsó tíz percére Leynaud védéseinek köszönhetően átvette a vezetést csapatunk (8 – 7). Az utolsó 12 percet kapott gól nélkül hozták le a lányok, így a szünetre magabiztos, nyolcgólos 15-7-es előnnyel vonulhattunk.

A második játékrészben Glauser érkezett a kapuba, és egyből védéssel mutatkozott be. Fodor góljával már 19 – 9-re vezetett csapatunk a 38. percben. A 45. percben még tovább nőtt a különbség, már 24 – 11-re vezettek Anne Mette Hansenék. Az utolsó 10 percre magabiztos, 12 gólos győri előnnyel fordultak a csapatok (26 - 14). A mérkőzésen minden játékos lehetőséget kapott, Glauser remekelt a kapuban, így végül 31-15-ös végeredménnyel zárult a bajnoki összecsapás.

Ambros Martín: „Az első percekben jobban kezdett a Kisvárda, a meccskezdéseket át kell beszélnünk és javítani kell rajta. Nehéz két nap alatt két mérkőzést játszani, ami most nekünk jó gyakorlási alap volt a Magyar Kupa Final4-ra. Ahogy a védekezésünk felkeményedett, sikerült az előnyünket növelni. Sok mindent ki tudtunk próbálni a mai találkozón.”

Amandine Leynaud: „Nagyon hasonló mérkőzés volt a kupa találkozóhoz. Nagy küzdőszellemmel lépett pályára a Kisvárda, sokkal keményebben kellett védekeznünk, hogy a hátrányunkat le tudjuk dolgozni. A védekezés javulásával, a kapuban is könnyebb lett a dolgunk.”