A női kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában a magyar bajnoki címvédő győri együttes egygólos vereséget szenvedett a norvég Byasen Trondheim vendégeként.
A második fordulóban Győrben hat góllal nyert a magyar együttes, így ha nem is a biztos győzelem reményében léphettek pályára Norvégiában, mindenesetre nemcsak hogy nem kellett eleve feltartott kézzel pályára lépniük, hanem akár győzelmi reményeik is lehettek.
A bajnokságban az utóbbi hetekben hullámzó teljesítményt nyújtó zöld-fehérek a mérkőzés elején nem tudták a házigazdák által diktált erős tempót felvenni. A motivált hazaiak tíz perc elteltével már négygólos előnybe kerültek. Kapcsoltak, még időben, a győriek, és a következő tíz percben felzárkóztak vendéglátójukhoz, még ki is egyenlítettek. A szünetig azonban a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert, de a mérkőzés ekkor még nem dőlt el, a játék képe alapján bármi megtörténhetett.
A második felvonásban a norvégok tartották párgólos előnyüket, ám a Győr a hajrához közeledve 7-3-as részeredményt produkálva átvette a vezetést. A győriek 29-27-es előnyénél azonban a lett játékvezetők „belenyúltak” a mérkőzésbe: három győri támadásnál vették el a labdát a vendégektől, akik közül Dokicot és Görbiczet is kiállították. A hazaiak köszönték és éltek a lehetőséggel, három góljukkal megfordították és megnyerték a találkozót.
A Győr a második vereségét szenvedte el a sorozatban, míg a norvég együttes másodszor győzött. A két csapat azonos pontszámmal várja a folytatást, de mivel Győrben hat, a kvázi visszavágón egy gólt döntött a hazai gárda javára, Róth Kálmánék előnyben vannak velük szemben a továbbjutást illetően. Így a Trondheimnek mindenképpen több pontra van szüksége, ha meg akarja előzni a magyar gárdát.