A K&H női kézilabda liga 24. fordulójában az MTK Budapest vendégeként lépett pályára a Győri Audi ETO KC. Glauser védéseinek, és gyors góljainknak köszönhetően az első félidőben már 9 gólos előnyt alakított ki csapatunk. A második játékrészben sem volt kérdés a győztes kiléte, és végül 34 – 22-re győztünk az MTK Budapest ellen.

A mai találkozóra Amandine Leynaud, Stine Oftedal és Faluvégi Dorottya pihenőt kapott, míg Crina Pintea sérülése miatt nem tartott a csapattal. Ambros Martín vezetőedző a Lukács, Ryu, Nze Minko, Brattset, Kristiansen, Schatzl hatossal és Glauserrel a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés első találata Kari Brattset nevéhez fűződött, de ekkor még gyorsan egyenlített a hazai együttes (1 – 1), ám a 11. percben már 8-5-re-vezetett csapatunk idegenben. A kapuban remekül védő Laura Glausernek és a kemény védekezésnek is köszönhetően a 16. percben öt gólos győri előnyt mutatott az eredményjelző (6 – 11). A félidő utolsó 10 percére 7 gólos vezetéssel fordultunk (8 – 15), és az harmic perc után végül 21 – 12-es győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy a hazaiak 24-es játékosát, Marincsák Nikolettet a 28. percben piroslappal kiállították, miután tiszta helyzetben durva szabálytalanságot követett el Veronica Kristiansen ellen.

A második félidőben Solberg érkezett a győri kapuba, a játékrész első találatát Kristiansen szerezte, és így a különbség a két együttes között már tíz volt (12 – 22). A negyvenedik percre fordulva tartották magabiztos előnyüket Hansenék és már 12 góllal, 27 – 15-re vezettünk. A második félidő közepén többször is a kapufát találta el csapatunk, de a masszív védekezésünknek köszönhetően nem tudott közelebb zárkózni a hazai együttes (19 – 31). A mérkőzés végül magabiztos 12 gólos győri győzelemmel zárult.

Ambros Martín: „Kemény mérkőzés volt, az első félidőben a védekezésünk kiváló volt, így sikerült felülkerekednünk az ellenfelünkön. Viszont a másodikban sok hibát követtünk el, és a hazaiak kapusa is remek formában védett. Folytatjuk tovább a munkát és megyünk előre a kitűzött céljaink felé.”

Schatzl Nadine: „Azt gondolom, hogy az első harminc percben jó iramot mutattunk, de valóban a második játékrészben több hibát vétettünk. Ezekből kell tanulnunk, hogy már a hétvégi mérkőzésen ki tudjuk javítani.”