A Győri Audi ETO KC utánpótláscsapatai számára az U11-es és U13-as korosztályokban folytatódott a gyermekbajnokság március utolsó hétvégéjén. Az U11-es fordulónak Sárvár és Mosonszolnok adott otthont, míg az U13-nak Győr és Tata.

Az U11-es korosztályban négy csapatunk is versenyzett, ebből az I-es és II-es fiataljaink március 26-án Sárváron léptek pályára, a III-asok és IV-esek pedig március 27-én Mosonszolnokon. Az I-es alakulattal Ruskó Katalin versenyzett, akinek tanítványai a Körmendi DMTE és a Szombathelyi KKA 2 csapataival mérkőztek meg. 

„Két nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, jó tempót diktáltunk. A mérkőzések végére elfáradtunk, és a befejezésekbe sok hiba csúszott. Nagyon hasznos volt a hétvége, de számomra a legfontosabb, hogy látom a lányok szemében a csillogást, hiszen ezekért a pillanatokért dolgozom.” -értékelt Ruskó Katalin edző.

Győri Audi ETO: Bertalan Anna, Czelter Hanna, Horváth Eszter, Csák-Molnár Panna, Horváth Lara, Ludányi Szonja, Sándor Hanna, Szekér Lili (k), Tóth Laura, Varga Barbara, Zsédenyi Nóra

Edző: Ruskó Katalin

 

Klubunk II-es csapatát Horváth János irányítja, akinek gyerekei a Szombathelyi KKA 2-es és 3-as együttesei ellen léptek pályára. A győri tréner szerint a világjárvány okozta akadályok után a csapat lassan kezdi visszanyerni a régi formáját, de természetesen van még min javítani. 

„A covid helyzet után kezd vissza állni a rend. Voltak biztató jelek, de van még mit pótolni.” -mondta Horváth János edző.

Győri Audi ETO: Varga Izabella (k), Kovács Jázmin, Németh Luca, Márfi Emma, Varga Alíz, Wieder Janka, Kálmán Sára, Reider Réka, Szilvás Emília, Al-Shamiry Heszna Amira

Edző: Horváth János

A III-as és IV-es csapatunk március 27-én Mosonszolnokon vendégszerepeltek. A III-sokkal Molnár-Benes Aliz versenyzett, akiknek ellenfelei a Kse Bősárkány és a Szombathelyi KKA 1 volt.

„Felemás hétvégénk volt. Hullámzónak éreztem a csapatot, voltak jó megoldások, de sok hiba is becsúszott a játékba. Örültem, hogy erős ellenfelekkel találkoztunk, ezekből lehet tanulni. Megyünk tovább.” -összegzett Molnár-Benes Aliz edző

Győri Audi ETO: Máté Zsófia (k), Antal Zsófia, Bokodi Fanni, Csonka Dorottya, Csöndes Fanni, Csöndes Kata, Gede Liliána, Horváth Hanga, Klampfer Hanna, Kungli-Zsegora Luca, Pánczél Vanda, Remete Lavínia, Tengelics Noémi

Edző: Molnár-Benes Aliz

IV-es csapatunk trénere Móricz Anita, akiknek tanítványai a Celldömölki VSE és a LKSZSE együtteseivel mérkőztek meg. Edzőnk így látta a találkozókat: „A Celldömölk elleni mérkőzésen a megbeszélt taktikából az első félidőben semmit nem valósítottak meg a lányok, sok hibával játszottunk, rohantunk, kapkodtunk. A szünetben átbeszéltük a rengeteg hiba okát, amit a második játékrészben ki is javítottak. Sok labdát szereztünk, fegyelmezettebb lett a védekezés, szép gólokat lőttünk, így győztesen hagyhattuk el a pályát. A második mérkőzésen a Lébény várt ránk. A találkozó elejétől fogva mind védekezésben, mind támadásban remekeltünk.Nagyszerűen védtek a kapusok, tetszetős gólokat lőttünk, működtek a “páros” kapcsolatok, átlövő/beálló, okosan játszottunk. Nagyarányú győzelemmel fejeztük be napot, gratulálok mindenkinek.”

Győri Audi ETO: Hantó Rebeka (k), Szabó Eliza (k), Kormos Eszter, Ludman Leila, Pusztai Regina, Fülöp Zita, Novák Hanna, Peredi Sára, Molnár Mia, Kaszab Natália, Gyetvai Luca, Kiss Natália

Edző: Móricz Anita

 

Az U13-as korosztályban két csapatunk indult, mindkettő március 27-én lépett pályára a 7. fordulóban. Az I-es fiataljaink Hoffmann-né Czérna Erzsébet vezetésével hazai pályán a Magvassy Mihály Sportcsarnokban fogadták ellenfeleiket, a Kilián DSE-t és a TATAI AC-t. Trénerünk szerint ezen a játéknapon a támadójáték jobban működött, mint a védekezés.

„Gratulálok csapatomnak, két győzelemmel zártuk a fordulót.  A támadó játékunkkal elégedett vagyok, jó iramú, ötletes megoldásokkal tarkított mérkőzéseket játszottunk, védekezésünknek még mindig javulnia kell, ezen dolgozunk a közeljövőben.” -értékelt Hoffmann-né Czérna Erzsébet edző.

Győri ETO KC I – Kilián DSE (17-2) 28-4

Győri ETO KC I – TATAI AC (9-4) 17-12

Győri Audi ETO: Baracskai Liza, Burányi Szófia, Csonka Norina, Fenyvesi Viktória, Galler Dóra, Szakács Vivien, Kollár Mia, Kovács Kata, Oross Tímea, Lendvai Emily, Takács Csenge, Porubszki Lara, Mucza Dóra, Biró Szonja, Váczi Letícia, Jancsurák Flóra, Kiss Pandora

Edző: Hoffmann-né Czérna Erzsébet

 

Klubunk II-es fiataljai Tatára utaztak, ahol Tatabánya és Dorog ellen mérkőztek meg. Tóthné Horváth Kinga távollétében Horváth János irányította a győri alakulatot, akik az első mérkőzésüket nagy fölénnyel megnyerték, a másodikon pedig kiélezett csatát követően hagyhatták el győztesként a pályát.

„Az első mérkőzésen az elvártak szerint teljesítettek támadásban és védekezésben egyaránt, magas színvonalon.” -mondta Horváth János edző.

Győri ETO KC II – Tatabányai Sport Club (14-11) 25-11

A második mérkőzésen gyengébben teljesítettek a lányok, de a győzelem egy percig sem forgott kockán.” -nyilatkozta Horváth János.

Győri ETO KC II – Dorogi AC Tarján (14-14) 26-24

Győri Audi ETO: Varga Petra (k), Szabó Réka (k), Nagy Melani, Király Annamária, Dala Roberta, Szijártó Petra, Imre Vanessza, Pintér Kitti, Illés Boglárka, Fodor Kincső, Marian Hanna, Németh Zsófia, Bőr Réka

Edző: Horváth János