A K&H női kézilabda liga 20. fordulójában a Győri Audi ETO KC a Vác együttesét látja vendégül. A találkozó 2022. április 2-án, szombaton 18 órakor kezdődik. A mérkőzésre jegyek kaphatóak elővételben is és kapunyitástól a helyszínen is.

A 12 góllal megnyert MTK Budapest elleni hétközi forduló után csapatunk a Vác együttesét fogadja hazai pályán. A 7. fordulóban Vácott Ottó Katalin tanítványai az első harminc percben megnehezítették kedvenceink dolgát, és kisebb meglepetésre a félidőt 19 – 17-es előnnyel zárták. A második játékrészben hlyre állt a világ rendje, beindult a győri henger és végül 37 – 31-re diadalmaskodtunk a mérkőzésen. Csapatunk legeredményesebbje Kari Brattset Dale volt hét találattal.

Ambros Martín alakulata az előrehozott mérkőzésekkel együtt eddig 21 mérkőzésből 21-et megnyert a magyar bajnokságban, és 100%-os mutatóval vezeti a tabellát. Szombati ellenfelünk a negyedik helyen áll a hazai pontvadászatban 18 lejátszott mérkőzésből eddig 12 győzelem és 6 vereség szerepel a nevük mellett. Vendégeink az idei szezonban szerepeltek az EHF Európa Liga főtábláján, de a csoportkör küzdelmei jelentették számukra a végállomást.

A bajnoki pontvadászat jól indult a váciak számára, hiszen az első fordulóban 27 – 22-re győztek az Érd ellen idegenben. A második fordulóban azonban szoros mérkőzésen egy góllal kaptak ki az MTK-tól (23 – 24). A harmadik forduló újabb két pontot hozott Világos Diáéknak, hiszen 33 – 23-ra győzték le a Dunaújvárost, azonban a negyedik fordulóban egy góllal 25 – 26-ra maradtak alul a DVSC-vel szemben hazai pályán. Az előrehozott 12. fordulóban 31 – 22-es vereséget szenvedtek Mosonmagyaróváron. Az 5. és 6. forduló egyaránt győzelmeket hozott a Vácnak, előbb Siófokon 33 – 32-re, majd a Vasas ellen hazai pályán 40 – 32-re nyertek. A 7. fordulóban csapatukkal mérkőztek meg Kuczoráék. Hazai pályán az SZKKA ellen 33 – 22-re, a Budaörs ellen 37 – 30, míg Fehérváron 37 – 29-re nyertek Ottó Katalin tanítványai. A Kisvárda együttese Vácról vitte el mindkét két pontot a 8. fordulóban (29 – 33). A 13. fordulóra kiírt Vác – FTC későbbi időpontban kerül megrendezésre. Ezt követően három győzelem következett, először az Érdet (34 – 31), az MTK-t (29 – 31), és a DKKA-t (37 – 31) győzték le. A DVSC-től idegenben 30 – 25-ös és a Siófoktól otthon 32 – 36-os vereséget szenvedtek Kácsorék. A legutóbbi fellépésükön a 19. fordulóban a Vasas otthonában gyűjtötték be a két pontot (32 – 38). A váciak legeredményesebb játékosa az eddig 142 gólig jutó Kuczora Csenge, aki ezzel a teljesítménnyel a magyar bajnokság góllövő listájának élén áll.

A találkozó előtt Anne Mette Hansen kérdeztük.

A mérkőzést s Felhő Ferenc és Öcsi Tamás játékvezető páros vezeti, és a klubunk hivatalos Youtube oldalán élőben követhető.

A mérkőzés maszk és védettségi igazolvány nélkül megtekinthetőek! Jegyek továbbra is kaphatóak a Győri Audi ETO KC hazai bajnoki és Magyar Kupa mérkőzésére elővételben a győri Látogatóközpontban (Győr, Baross Gábor út 21, 9021) vagy online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzések kezdete előtt 2 órával indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában, a főbejáratnál.