A Győri Audi ETO KC összes akadémiai csapata pályára lépett április első hétvégéjén. Akadémia 1-esek az NBI/B-ben a Tempo KSE, a 2-esek az NB II-ben a Bük csapatával mérkőztek meg. A 3-sok és a 4-esek ellenfele egyaránt a mohácsi együttes volt, előbbi az ifjúsági, utóbbi pedig a serdülő bajnokságban.

 

Akadémia 1-es fiataljaink 2022. április 3-án a fővárosi Tempo KSE csapatát fogadták hazai pályán az NB1/B-ben. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, olyannyira, hogy a 12. percben szereztük csak meg az első találatunkat (1-6). Ezután fokozatosan zárkóztunk, de így is a vendégek mehettek 4 gólos előnnyel a félidei pihenőre. A második játékrész 11:15-ről indult, a fővárosiak folyamatosan tudták növelni előnyüket, és a 39. percben már 8 gólos hátrányba kerültünk (12-20). A végjáték mieinknek sikerült jobban, és egy nagy hajrát követően sikerült 3 gólra felzárkóznunk, de sajnos a hátralévő idő már nem volt elegendő a pontszerzésre.

„A mérkőzést nagyon rosszul kezdtük a támadásban, bizonytalanul, pontatlanul és a kapussal szemben sok hibával játszottunk. Amire játékba lendültünk, tetemes hátrányt kellett ledolgoznunk, ezt az ellenfél rutinosan tartotta, így csak egy tisztes helytállásra futotta.” -nyilatkozta Pigniczki Krisztina edző.

Győri ETO KC U19 – Tempo KSE (11-15) 23-26

Győri Audi ETO: Ogonovszky Eszter 7, Takács Fanni 3, Győri Alexa (k), Varga Virág 1, Gerencsér Fanni 1, Herr Zsanna 2, Torma Borbála, Moharos Andrea 1, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter 1, Farkas Júlia 7

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 2-es csapatunk április 2-án Bükön vendégszerepelt az NB2-ben. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, sokáig fej-fej mellett haladtak az együttesek, de a 20. percet követően a hazaiak csináltak egy 3-0-s szériát, és ezzel megalapozták a félidei vezetésüket. A második játékrészben a várt felzárkózás helyett a hazaiak tudták növelni az első félidőben megszerzett előnyüket egészen a mérkőzés végéig, így sajnos pontok nélkül tértünk haza.

„Nagyon elszántan kezdtük a mérkőzést, és egy harcos félidőt tudtunk csinálni. Fordulás után a cserékkel próbáltunk közelebb kerülni az ellenfelünkhöz, de ebbe több hiba is csúszott. A rutinos, kevesebbet hibázó nem adták ki a kezükből a mérkőzést irányítását.” – értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Büki TK – Győri ETO KC U22 (16-13) 42-29

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 3, Papp Vivien 2, Takács Lili (k), Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 2, Nyerges Anna 6, Tóth Gabriella 1, Halász Viktória 5, Kovács Kata 4, Nagy Rebeka, Herr Zsanna, Takács Liza (k), Torma Borbála 2, Raczenböck Blanka 4, Németh Henriett (k)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

 

Akadémia 3-as együttesünk hazai pályán fogadta a Mohács csapatát az Ifjúsági II. osztályban. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen döntetlent játszottak fiataljaink, a találkozót Kocsis Tibor edző így értékelte: „Nagyon sok ziccert hagytunk ki, továbbra sem tudunk mit kezdeni a 2-3 évvel idősebb jólképzett kapusokkal. Ennek ellenére egy izgalmas mérkőzésen igazságos döntetlen született.”

„Ilyen mérkőzésre számítottunk, Mohácson is döntetlent játszottunk ellenük, ezért tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Próbáltunk mindent megtenni, végig fej-fej mellett haladtunk. Örülök, hogy egy jó mérkőzést játszottunk, ezekből lehet tanulni, és remélem mostantól minden meccset megnyerünk.” – összegzett fiatal átlövőnk, Granát Dorka.

Győri Audi ETO KC III – Mohácsi TE 1888 (13-12) 24-24

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett, Granát Dorka, Sebestyén Lili, Kiss Diána, Pádár Laura, Császár Dorka, Szár Evelin, Borbély Petra, Rosta Edina (k), Horváth Lili, Kovács Boglárka, Barta Petra, Németh Petra, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma, Szalai Luca

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Akadémia 4-es csapatunk április 2-án rangadót játszott, és győzelmet aratott Mohács fiataljai ellen. Trénerünk így nyilatkozott: „Hazai pályán fogadtuk a velünk azonos pontszámmal álló Mohács csapatát. Legyőzésükkel nagy lépést tettünk az ezüstérem megszerzése felé. Innen saját kezünkben van a sorsunk. A mérkőzésen végig a mi akaratunk érvényesült, az első perctől magunkhoz ragadtuk a vezetést és hatékony támadó játékkal meg is tartottuk azt. Bár a védekezésünk a kapott gólok száma miatt messze nem volt tökéletes, ezt kompenzáltuk az ötletes támadás befejezésekkel. Külön öröm, hogy kissé tartalékos összeállításunk ellenére, a fiatalabb játékosaink sokat hozzá tudtak tenni a sikerhez.” -mondta Kerékgyártó Zsolt.

Győri ETO KC III – Mohácsi TE 1888 (21-17) 38-34

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Balogh Lili, Falusi Luca, Horváth Zelda (k), Bödő Panna (k), Tagai Virág, Molnár Zsófia, Pásztor Emília, Schmél Zoé, Horváth Réka, Szalai-Nagy Zita, Csonka-Mácsovits Kata, Dobák Csenge, Takács Maja, Hangyál Réka, Kányai Villő

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt