A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es és 2-es csapatai is pályára léptek az április 4-i héten. Előbbi együttes az NB1/B-ben és az Ifjúsági bajnokságban, míg utóbbiak az NB2-ben és a Serdülő I. osztályban mérettették meg magukat.

 

Akadémia 1-es fiataljaink 2022. április 6-án a Mosonmagyaróvár csapatát fogadták hazai pályán az Ifjúsági I. osztályban. Az első 20 percben fej-fej mellett haladt a két együttes, majd egy 7 – 1-es szériának köszönhetően magabiztos fölényre tettünk szert az első félidő végére. A második játékrészt 6 gólos előnyről kezdte el a csapat (20-14), de a vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, a 44. percben kiegyenlítettek, sőt a vezetést is átvették. Fiataljaink a 49. percben Takács Fanni találatával újra előnyre tettek szert, amit már nem is adtak ki a kezükből a lányok, így 30 – 28-as győzelmet ünnepelhetett a csapat.  

„Lendületesen játszottunk, viszont nagyon sok hibával. Az ellenfelet a könnyű gólok tartották életben, amit az általunk elkövetett támadási és védekezési hibák miatt szereztek. A megszerzett 6 gólos előnyünket a borzasztóan rossz második félidei kezdéskor leadtuk. Szenvedtünk a nyitott védelem ellen, bátortalanok voltunk. A kiváló egyéni teljesítmények segítettek a győzelemhez minket a végjátékban.” – értékelt Pigniczki Krisztina edző.

Győri ETO KC – Mosonmagyaróvári KC (20-14) 30-28

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett, Papp Vivienn, Ogonovszky Eszter 9, Takács Fanni 2, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág 2, Gerencsér Fanni 1, Kovács Kata, Herr Zsanna 2, Torma Borbála 4, Moharos Andrea 3, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter 2, Farkas Júlia 5

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin tanítványai a fővárosban vendégszerepeltek a Kispest otthonában április 8-án az NB1/B-ben. A mérkőzést a hazaiak kezdték sokkal jobban, és annak ellenére, hogy fiataljaink próbáltak felzárkózni, a 18. percben már 6 gólos hátrányba került csapatunk (12-6). Az első félidő vége miénk volt, és 2 gólra csökkentettük a hátrányunkat. A második játékrésznek 17-15-ös kispesti vezetéssel vágtak neki Győri Alexáék, de az első félidőben megszerzett vezetést a hazaiak egyszer sem adták ki a kezükből, így pont nélkül zárták a fordulót Farkas Júliáék.

„Legnagyobb pozitívum, hogy végig tudtuk futni a mérkőzést. Egy napunk volt készülni, de igyekeztünk meglepni az ellenfelünket, ezzel maximálisan elégedett voltam. A védekezésünk most nem működött jól az átlövések ellen. Átlövőink eredményesek voltak, és sok lerohanás gólt tudtunk szerezni, aminek nagyon örülök.” -összegzett Pigniczki Krisztina

Kispest NKK – Győri ETO KC U19 (17-15) 38-32

Győri Audi ETO: Ogonovszky Eszter 9, Takács Fanni 3, Győri Alexa (k), Varga Virág 2, Gerencsér Fanni 5, Herr Zsanna 1, Torma Borbála, Moharos Andrea 1, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter 1, Kövér Luca 2, Farkas Júlia 8

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Házirangadóval folytatódott a serdülő bajnokság április 5-én, hiszen az Akadémia 2-es fiataljaink a 3-as csapatunkkal mérkőztek meg. A 3-as „vendégcsapat” lendületesebben kezdte a találkozót, és a gyors támadásokból rendre eredményesek tudtak lenni, ennek köszönhetően már az első félidőben magabiztosan vezettek. A második játékrész 15-23-es állásról folytatódott, a végjátékban Raczenböck Blanka és Nyerges Anna vezérletével a 2-sek próbálták a hátrányukat ledolgozni, de így is magabiztos győzelmet ünnepelhettek a 3-sok.

 

„Úgy gondolom, hogy mindkét csapat a maximumra törekedett, és az utolsó percig küzdött. Jó érzés volt látni, hogy ilyen sok tehetséges gyerekünk van.” – nyilatkozta a 2-es csapat trénere, Bordásné Horváth Marianna.

„Nagyon kemény, izgalmas, nagy küzdelmet hozó mérkőzés volt, szerintem a hosszabb cseresor döntött a mi javunkra.” – értékelt a 3-asok edzője, Kocsis Tibor.

Győri Audi ETO KC I – Győri Audi ETO KC II (15-23) 31-42

Győri Audi ETO I.: Hajdó Jázmin 2, Bordás Bianka 5, Nyerges Anna 9, Tóth Gabriella, Halász Viktória, Mészáros Anna 4, Domján Dalma, Takács Liza (k), Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 3, Raczenböck Blanka 8, Németh Henriett (k)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

Győri Audi ETO II.: Rédecsi Polett 3, Granát Dorka 6, Sebestyén Lili, Kiss Diána 7, Pádár Laura 4, Császár Dorka, Szár Evelin 3, Borbély Petra 1, Rosta Edina (k), Horváth Lili 3, Kovács Boglárka 2, Barta Petra 2, Mónus Borbála (k), Németh Petra 2, Varga Dalma 6, Szalai Luca 3

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Akadémia 2-es csapatunk az NB2-es bajnokságban az Ajka együttesét fogadta április 10-én az Audi Aréna Győrben. Az első félidő 24. percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok (11-9), de egy 5 – 2-es sorozat után 16 – 11-es vezetéssel vonulhattunk a szünetre. A folytatásban még tovább tudtuk növeltük az előnyünket, a 40. percben Papp Vivien találatával már 20-12 volt az állás. A végjátékban őriztük az eredményt, és itthon tartottuk a két pontot.

„Kemény küzdelemre számítottunk, szerencsére érvényesíteni tudtuk a gyors játékunkat, és védekezésben is álltuk a sarat.” -mondta Bordásné Horváth Marianna edző.

„A mérkőzésen próbáltam magamból kihozni a maximumot, és segíteni a csapatnak, ami szerintem sikerült is. Főleg a védekezésben sokat kommunikáltunk egymással, és bíztattuk egymást.” – összegzett a 4 gólig jutó Papp Vivienn.

Győri ETO KC U22 – KK Ajka (16-11) 30-23

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 7, Papp Vivienn 4, Takács Lili (k), Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 1, Nyerges Anna 2, Tóth Gabirella 1, Kovács Kata 2, Mészáros Anna, Nagy Rebeka 1, Takács Liza (k), Soponyai Lili 5, Raczenböck Blanka 7, Németh Henriett (k)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna