Elmúlt héten a Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata a Szekszárd és Akadémiánk 2-es együttese ellen lépett pályára, míg a 4-sek hazai pályán fogadták a Ferencváros és a NEKA csapatait, illetve idegenben a Szekszárddal mérkőztek meg.

 

Akadémia 3-as fiataljaink 2022. április 5-én a Serdülő I. osztályban győzelmet arattak az Akadémia 2-es csapatunk felett, ezt a mérkőzést a legutóbbi cikkünkben már részleteztük.

Ugyanezen csapatunk április 10-én Szekszárdon vendégszerepelt az Ifjúsági II. osztályban. A párharc első félideje kiélezett játékot hozott, de a második játékrészben nem sikerült a hazaiak fölé kerekednünk, így sajnos pontok nélkül tértünk haza.

„Kemény mérkőzés volt, a második félidőben az addig jól működő védekezésünk szétesett, és ez okozta végül is a vereséget.” -mondta Kocsis Tibor edző.

„Sajnos vereséget szenvedtünk, az első félidőben egészen jól működött a játékunk, keményen védekeztünk. A második félidőben viszont volt egy olyan szériája az ellenfélnek, ahol több góllal is el tudott lépni, amit már nehezen tudtunk ledolgozni. A végére sajnos nagyobb különbség alakult ki, ez most nem jött össze.” – összegzett klubunk fiatal átlövője, Kiss Diána.

Szekszárdi FGKC – Győri Audi ETO KC II. (14-14) 31-22

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett, Granát Dorka, Kiss Diána, Pádár Laura, Császár Dorka, Szár Evelin, Borbély Petra, Horváth Lili, Kovács Boglárka, Barta Petra, Mónus Borbála (k), Németh Petra, Szajkó Fanni (k), Szalai Luca

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Akadémia 4-es együttesünk a már bajnoknak tekinthető Szekszárd otthonában lépett pályára április 5-én a Serdülő II. osztályban. A sok gólt hozó első félidő után a hazaiak 3 gólos előnyről mehettek a pihenőre, ezt az előnyt a második játékrészben még tovább tudták növelni, és végül magabiztos győzelmet arattak.

„Rossz előjelekkel indultunk neki a túrának, hiszen átlövőink közül 6 játékosunk nem állt rendelkezésre különböző okok miatt. Ez nemcsak a támadó játékunkat érintette érzékenyen, hanem jelentősen befolyásolta a védekezésünket is. Mindezek ellenére nagy lendülettel és helyenként eredményes játékkal vetette magát küzdelembe a csapat, próbáltuk megnehezíteni a jelentős magassági és súly előnyben lévő Szekszárd dolgát, ez a második félidő közepéig sikerült is, amikorra elfáradtunk a speciális játéktól. A vereség ellenére megdicsértem a lányok hozzáállását, nem panaszkodtak, tették a dolgukat becsülettel.” – értékelt Kerékgyártó Zsolt edző.

Szekszárdi FGKC – Győri ETO KC III. (17-14) 34-25

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Császár Panna 1, Balogh Lili 4, Falusi Luca 3, Horváth Zelda (k), Bödő Panna (k), Kovács Fruzsina, Tagai Virág 1, Molnár Zsófia 1, Pásztor Emília, Schmél Zoé 11, Horváth Réka, Szalai-Nagy Zita 1, Dobák Csenge 3, Hangyál Réka, Takács Diána

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté tanítványai április 9-én hazai pályán fogadták ellenfeleiket az U15-ös Felsőházi rájátszásában. Az első mérkőzés rögtön egy rangadó volt a Ferencváros ellen, és ennek megfelelően az első félidő nagy csatát hozott, felváltva lőtték a gólokat a csapatok. A második játékrészben a fővárosiak jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően folyamatosan növelték az előnyüket egészen a mérkőzés végéig, így sajnos számunkra a pontszerzés elmaradt.

„Egy szoros első félidő után sima vereséget szenvedtünk. A második félidő elején sok hibát követtünk el, amit a fővárosiak jól kihasználtak, utána hiába zárkóztunk fel, a félidő végén jött egy újabb gól nélküli periódusunk.” – nyilatkozta Kerékgyártó Zsolt edző.

Ferencvárosi TC – Győri ETO KC (14-13) 25-19

Győri Audi ETO: Balogh Lili 1, Falusi Luca, Horváth Zelda (k), Tagai Virág 1, Molnár Zsófia, Pásztor Emília 2, Schmél Zoé 3, Horváth Réka 1, Szalai-Nagy Zita, Nagy Abigél (k), Dobák Csenge 5, Takács Maja 3, Hangyál Réka, Czébán Lili

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

A második párharcot a NEKA csapata ellen vívtuk, az első félidő elején még próbáltuk tartani a lépést a Balaton-parti gárdával, de a pihenőre már 6 gólos hátrányba kerültünk, amit a második játékrészben sajnos nem sikerült ledolgoznunk.

„A balatonboglári csapat jelentős magassági és súly előnyben volt, amit nem tudtunk kompenzálni egy jó játékkal. Az elmúlt hetek problémái még nem oldódtak meg, de ettől függetlenül szorosabb eredményekre számítottam. Jól jön nekünk a három hetes játék nélküli időszak. Remélhetőleg utána visszatér a nyerő szériánk.” -értékelt klubunk trénere.

Győri ETO KC – NEKA (8-14) 18-27

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Flaskár Emma 1, Császár Panna, Balogh Lili 2, Willman Viktória 2, Tagai Virág, Molnár Zsófia 1, Pásztor Emília 1, Schmél Zoé 1, Szalai-Nagy Zita 2, Nagy Abigél (k), Dobák Csenge 5, Takács Maja 2, Czébán Lili 1

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt