A magyar bajnokság rangadóján a Győri Audi ETO KC csapata a K&H női kézilabda liga 22. fordulójára kiírt mérkőzésen a Ferencváros otthonában vendégszerepelt. Nehézkesen indult csaptunk számára a derbi, és harminc perc után egy gólos hátrányban voltak kedvenceink. A második félidő is végletekig kiélezett perceket hozott, végül öt góllal alul maradtunk.

Az összecsapásra Laura Glauser és Lukács Viktória kapott pihenőt vezetőedzőnktől.  Ambros Martín a Faluvégi, Krisitiansen, Oftedal, Brattset, Hansen, Schatzl hatossal és Leynauddal a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés egy hazai találattal indult, amire Kristiansen egy hétméteressel válaszolt (1 – 1). A tizedik percre fordulva 7 – 2-es hátrányba került csapatunk, ezért vezetőedzőnk kikérte első idejét az összecsapáson. Ebben a periódusban sok hiba jellemezte a csapat játékát mind támadásban mind védekezésben. Negyedóra elteltével őrizte öt gólos vezetését a Ferencváros (10 – 5). A félidő utolsó tíz percére négy gólos hátránnyal fordultak Oftedalék (12 – 8). Jól ültek a cserék, Blohm és Ryu is fontos gólokkal segítette a csapatot, így szünetre faragott hátrányából csapatunk, és végül egy gólos hátrányban vonulhattunk pihenőre (14 – 13).

A második félidő első perceiben kiegyenlítettek Brattseték, és a harmadik percben már csapatunknál volt az előny (16 – 15). A 38. percben két gólosra növeltük előnyünket (18 – 16), ezért a hazaiak vezetőedzője időt kért, és egy 3 – 0-as periódussal újra náluk volt az előny (19– 18). Tizenegy perccel a vége előtt újra két góllal vezettek a fővárosiak (21 – 19). Egy Ambros Martín időkérés után felzárkóztak kedvenceink, és a parázs hangulatú mérkőzés utolsó tíz percére 21 – 21-es döntetlennel fordultak a csapatok. Az utolsó percekben a hazaiak vezettek, és a találkozó végül 29 – 24-es fővárosi győzelemmel zárult.

Ambros Martín: „Ellenfelünk az első félidőben jól kihasználta a kiállításainkat. A második játékrészben kontrolláltuk a mérkőzést, de mindenki látta, hogy mi történt az utolsó percekben. Most marad a számolgatás a szezon végéig, amiben csak egyet kérek, Fair Playt!”

Veronica Kristiansen: „Mindkét csapat számára kemény közdős mérkőzés volt. Győzni jöttünk ide, de ma nem a legjobbunkat mutattuk meg.”