Elmúlt héten Akadémia 1-es és 2-es fiataljaink is Balatonbogláron léptek pályára, előbbi az ifjúsági, utóbbi pedig a serdülő bajnokságban. Az 1-es csapatunk másik mérkőzésén hazai pályán a Hajdúnánás együttesét fogadta az NB1/B-ben. 

 

Akadémia 1-es csapatunk 2022. április 13-án Balatonbogláron vendégszerepelt az Ifjúsági I. osztályban. Az első félidő Ogonovszky Eszter vezérletével küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott. A 18. percben még a hazaiak vezettek 3 találattal (10-7), majd a győri időkérést követően Takács Fanni és Szemes Szonja góljainak köszönhetően felzárkóztunk, és a 22. percben ki is egyenlítettünk. A vezetést azonban nem sikerült átvennünk, és a második játékrészt két gólos hátrányban kezdtük (15-13). A folytatásban a házigazdák egyszer sem adták ki a vezetést kezükből, sőt a végjátékban folyamatosan tudták növelni az előnyüket, így a végén győzelmet ünnepelhettek.

„Jó mérkőzést játszottunk a NEKA csapata ellen, azt kértem a lányoktól, hogy ne görcsösen akarják megoldani azokat a dolgokat, amiket tudnak, hanem bátran és megabiztosan. Az elején ezt gyorsan el is felejtették, majd megnyugtattuk őket, és azután végre rangadót játszottunk. A végjátékban a támadásaink nem voltak eredményesek, nem volt ember, aki megoldotta volna a feladatot, és hátára vegye a csapatot.” -összegzett Pigniczki Krisztina edző.

NEKA I. – Győri ETO KC (15-13) 26-19

Kép forrása: NEKA

Győri Audi ETO: Ogonovszky Eszter 8, Takács Fanni 2, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág, Havasi Virág 2, Gerencsér Fanni, Tallós Kamilla, Herr Zsanna 1, Torma Borbála, Moharos Andrea, Dobány Kitti (k), Szemes Szonja 4, Farkas Eszter, Kövér Luca 2

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Pigniczki Krisztina tanítványai április 15-én a Hajdúnánás együttese ellen léptek pályára az Audi Aréna Győrben az NB1/B Alsóházában. Az első félidőben a csapatok felváltva lőtték a gólokat, de a jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően a vendégek mehettek két gólos előnnyel a félidei pihenőre (11-13). A második játékrészben Gerencsér Fanniék próbáltak felzárkózni, de az ellenfél még nagyobb fokozatra kapcsolt, és egy 2-8-as szériát követően még tovább növelték a két együttes közötti különbséget, így végül 12 gólos győzelmet aratott a hajdú-bihari csapat.

„Az idegenbeli mérkőzésen jól mutatkoztunk be, abban bíztam, hogy itthon reális esélyünk van a bravúrra. Miután az átlövéseink nem vezettek eredményre, egyáltalán nem működtek, így voltak gondjaink a támadójátékunkban. A védekezésünk jól működött, amikor bátran felvállaltuk a test-test elleni harcot. A második játékrészben felőrölt minket az ellenfél komoly, erős védekezése, így szinte minden energiánk elfogyott a támadásra. Komoly csalódást okoztunk magunknak, jót tesz a mérkőzésmentes hét, hogy fejben felfrissüljünk.” -nyilatkozta Pigniczki Krisztina edző.

Győri ETO KC U19 – Hajdúnánás SK (11-13) 20-32

Győri Audi ETO: Ogonovszky Eszter, Takács Fanni, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág 1, Havasi Virág 2, Gerencsér Fanni 4, Tallós Kamilla, Herr Zsanna 3, Torma Borbála 1, Moharos Andrea 1, Dobány Kitti (k), Szemes Szonja 3, Farkas Eszter 4, Kövér Luca 1

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 2-es fiataljaink április 13-án a tabella éllovasával, a NEKA-val mérkőztek meg a Serdülő I. osztályban. A találkozót kitűnően kezdték a hazaiak, nem tudtuk velük tartani a lépést, és a 14. percben már 7 gólos hátrányban voltunk (8-1). Nyerges Anna találata törte meg a 10 perces gólcsendet, ezután klubunk növendékei próbáltak felzárkózni, de ezzel sem sikerült megtörni a hazaiak lendületét. A második játékrész 16-9-ről indult, a folytatásban a meccs képe nem változott, a támadásban elkövetett hibáinkat a balatonbogláriak rendre megbüntették. A hátrányunkat nem sikerült csökkenteni, és végül magabiztos NEKA győzelem született.

„A vereség ellenére, amit mindig nehéz megemészteni, dicséret illeti a jelenlevő játékosokat, mert szinte csere nélkül próbáltak helytállni a kemény küzdelemben.” – értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

NEKA – Győri Audi ETOKC I. (16-9) 33-20

Kép forrása: NEKA

Győri Audi ETO: Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 5, Nyerges Anna 5, Tóth Gabriella 1, Mészáros Anna 1, Takács Liza (k), Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 2, Raczenböck Blanka 5, Jaczkó Lili, Németh Henriett (k), Kövér Luca 1

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna