A Győri Audi ETO KC csapata két játékosára sem számíthat a FINAL4-ba jutásért vívott negyeddöntő első idegenbeli mérkőzésén. Kari Brattset Dale hosszabb, Silje Solberg rövidebb ideig nem állhat Ambros Martín rendelkezésére.

Csapatunk két játékosa is biztosan kihagyja a Brest elleni franciaországi BL összecsapást. Beállósunk, Kari Brattset Dale játékára hosszabb távon nem számíthatunk, miután kiváló játékosunk tájékoztatta klubunk vezetőségét, hogy gyermeket vár.

„Elsőként szívből gratulálok, jó egészséget és kitartást kívánok Kari Brattset Dale-nak az elkövetkezendő időszakhoz. Egy nő számára az anyává válás és a várandóság hónapjai az egyik legcsodálatosabb időszak az életben. A női kézilabda világában nehezen kezelhető, ha egy játékos hosszú időre kiesik. A mérkőzések és edzések során sajnos mindig fennáll a sérülés kockázata, ez része az élsportnak, a gyermekvállalás azonban egy jól tervezhető folyamat része. Kari esetében korrekt egyeztetések zajlottak korábban, így az idei évad keretét az ő terveivel összhangban alakítottuk ki. Nyilván nem egyszerű a világ egyik legjobb beállósát a szezon legintenzívebb időszaka előtt nélkülözni, de hiszem, hogy Linn Blohm és Crina Pintea megfelelően megoldja az előttünk álló feladatokat. Karinak ezúton is boldog és nyugodt babavárást kívánunk, és várjuk vissza a csapatba.” – nyilatkozta Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Hihetetlen boldog vagyok most, de természetesen furcsa érzés a szezon vége előtt nemsokkal kiválni a csapatból. Nagyon várom már a várandósság előttem álló időszakát, hihetetlen csodálatos érzés, hogy hamarosan bővülni fog családunk. Köszönöm a klubnak a segítőkész hozzáállást, amit felém mutattak, hálás vagyok érte, és nagyon várom már, hogy visszatérjek és játszhassak a csapatban. Bízom a lányokban és a csapat erejében, hogy az idei szezon hátralévő részében minden célunkat elérjük közösen. Itt leszek mellettük, és támogatom őket mindenben.” – mondta Kari Brattset Dale.

A Brest elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő első felvonásán biztosan nem léphet pályára kapusunk, Silje Solberg sem. A kiváló hálóőr a közelmúltban egy nem kézilabdázáshoz köthető, ám halaszthatatlan orvosi beavatkozáson esett át hazájában, Norvégiában. Silje jól van, azonban orvosai két hét teljes edzéstilalmat írtak elő számára, emiatt biztosan nem vesz részt a franciaországi mérkőzésen. Állapota kielégítő, a május 7-i, visszavágó mérkőzés előtt már edzésbe állhat, és játékával várhatóan segíteni tudja a csapatot.

Az ETO-család minden sportolója és tagja nevében ezúton kívánunk Kari Brattset Dale-nak jó egészséget és nyugodt babavárást, Silje Solbergnek pedig mielőbbi felépülést!