Április utolsó hetében a Győri Audi ETO KC mindegyik akadémiai csapata pályára lépett. Az 1-es csapat az Érd és Csepel, a 2-sek szintén az Érd együttesével mérkőztek meg, a 3-as csapatunk ellenfele a Szombathely volt, a 4-eseké pedig a BVSC Zugló.

 

Akadémia 1-es csapatunk hazai pályán fogadta az Érd együttesét 2022.április 23-án az ifjúsági bajnokságban. A találkozót a vendégcsapat kezdte jobban, de a 15. percben Szemes Szonja találatával először egyenlítettünk, a 22. percben pedig a vezetést is sikerült átvennünk (11-10). A második játékrészt 3 gólos előnyről kezdtük (18-15), amit Ogonovszky Eszter és Farkas Eszter vezérletével tovább sikerült növelnünk egészen a mérkőzés végéig. A játékunk dinamikájának köszönhetően gyors gólokat tudtunk szerezni, így magabiztos győzelmet ünnepelhettünk.

„A mérkőzést nem először kezdjük fegyelmezetlenül, és adunk az ellenfélnek 10-20 percnyi előnyt. Visszajönni a meccsbe igen nagy munkát igényel, de amint megtaláljuk a tempónkat, és megvan a kellő koncentráció, képesek vagyunk jó játékot mutatni.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina edző.

Győri ETO KC – Érd (18-15) 37-27

Győri Audi ETO: Papp Vivien, Ogonovszky Eszter 14, Győri Alexa (k), Varga Virág 1, Havasi Virág 1, Gerencsér Fanni 3, Kovács Kata 1, Tallós Kamilla 2, Herr Zsanna 1, Moharos Andrea 3, Dobány Kitti (k), Szemes Szonja 5, Farkas Eszter 6

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin tanítványai április 30-án a fővárosba utaztak, ahol a Csepel csapatával mérkőztek meg az NB1/B-ben. Nehéznek ígérkezett a mérkőzés, hiszen sérülések miatt csak nyolc mezőnyjátékosára számíthatott Pigniczki Krisztina, ennek ellenére az első félidőben végig dominálni tudtunk, Szemes Szonja és Ogonovszky Eszter találatainak is köszönhetően 4 gólos vezetéssel mehettünk a pihenőre (10-14). A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, a 36. percben kiegyenlítettek, majd a 43. percben a vezetést is átvették (17-16). Ezután folyamatosan tudták növelni az előnyüket, és annak ellenére, hogy Torma Borbála a hajrára vezérszerepet játszott a csapatunkban, ez sem volt elegendő a győzelemhez.

„A lehetőségekhez képest kiváló teljesítményt nyújtottunk az első félidőben. Határozott védekezés, megbízható kapusteljesítmény és eredményes átlövő játékot mutattunk. Sajnos egy sérülés és egy piros lap eldöntötte a mérkőzést, hiányos kerettel próbáltunk helytállni, de akik jelen voltak, azok sem tudtak élni a lehetőséggel.” – összegzett Pigniczki Krisztina edző.

Csepel DSE – Győri ETO KC U19 (10-14) 25-20

Győri Audi ETO: Ogonovszky Eszter 8, Győri Alexa (k), Varga Virág, Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Torma Borbála 6, Moharos Andrea, Dobány Kitti (k), Szemes Szonja 5, Farkas Eszter 1

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Akadémia 2-es együttesünk április 27-én az Audi Aréna Győrben fogadta az Érd csapatát a serdülő I. osztályban. Az első félidőt egy 4-1-es periódussal kezdtük, de a 10. percben kiegyenlítettek a vendégek (6-6). Nyerges Annáék próbálták a vezetést őrizni, de a 25. percet követően az érdi fiatalok 3 gólos előnyre tudtak szert tenni. A második játékrész 11-14-ről indult, és a vendégek még nagyobb fokozatra kapcsoltak, a 41. percben már 8 góllal is vezettek (14-22). A végjáték azonban nekünk sikerült jobban, és Raczenböck Blanka vezérletével folyamatosan dolgoztuk le a hátrányunkat, sajnos a hátralévő idő nem volt elég ahhoz, hogy a két pontot itthon tartsuk.

„Az első félidőben erőn felül teljesítettünk, a megbeszéltek szerint tettük a dolgunkat. A fordulás után kiütközött a különbség, hogy szinte csere nélkül játszottunk, míg ellenfelünk friss játékosokat tudott a pályára küldeni. Ennek ellenére sikerült megnehezítenünk az Érd dolgát, aki nem véletlenül áll a tabella 2. helyén.” – értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC I – Érd (11-14) 26-31

Győri Audi ETO: Hajdó Jázmin 1, Bordás Bianka 1, Nyerges Anna 5, Tóth Gabriella 1, Tallós Csillag 3, Tálas Alexa, Domján Dalma, Tálas Réka (k), Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 4, Raczenböck Blanka 8, Németh Henriett (k), Kövér Luca 3

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

Akadémia 3-as együttesünk Szombathelyen vendégszerepelt április 28-án a Serdülő I. osztályban. Az első félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd klubunk növendékei ritmust váltottak, és a gyors góloknak köszönhetően az első félidő végére magabiztos előnyre tettünk szert (12-20). A második játékrész 8 gólos előnyről indult, amit a hazaiak kezdtek jobban, de Szár Evelinék őrizték az eredményt a találkozó végéig, így értékes pontokkal térhettünk haza.

„Nagyon fontos mérkőzés volt, valamint pótolnunk kellett a hiányzóinkat, akik betegség miatt nem lehettek itt. Összeségében nagyon jól játszottunk, egy periódusa volt a mérkőzésnek, amikor szoros volt az eredmény, akkor kezdtem egy kicsit aggódni, de a lányok a szívükkel pótolták a hibákat, és végül simán nyertünk.” – értékelt Kocsis Tibor edző.

„Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, és boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk. Az ilyen mérkőzésekből tudunk tanulni, ennek lesz meg a gyümölcse. Küzdünk tovább, és remélem, hogy a csoportban a harmadik helyet meg tudjuk szerezni.” – összegzett a fiatal lövőnk, Granát Dorka.

Szombathelyi KKA – Győri Audi ETO KC II. (13-20) 27-35

Győri Audi ETO: Granát Dorka 3, Kiss Diána 9, Pádár Laura 4, Szár Evelin 4, Borbély Petra 3, Rosta Edina (k), Horváth Lili 4, Kovács Boglárka 2, Barta Petra, Varga Dalma 3, Szalai Luca 3, Nagy Abigél (k)

Vezetőedző: Kocsis Tibor

Akadémia 4-es játékosaink hazai pályán fogadták a Zugló csapatát április 30-án a Serdülő II. osztályban. Kerékgyártó Zsolt tanítványai esélyt sem adva a vendégeknek a meccs kezdetétől egészen a végéig érvényesíteni tudták az akaratukat, így kiütéses győzelmet arattak.

„Megkezdődött a bajnokság utolsó szakasza az Akadémia IV-es csapat számára. Május végéig 8 meccset játszunk, amiből az első négyet 7 napon belül letudjuk. Ebben a menetben az első ellenfelünk a BVSC csapata volt. A lányaink nagyon motiváltan léptek pályára, hiszen régen nem volt bajnoki mérkőzésünk. Az elején kiváló védekezéssel és gyors támadásokkal megtörtük az ellenfelet, az első 15 percben nem is kaptunk gólt. Ezután az volt az edzői feladat, hogy ezt a szintet tartsuk, miközben folyamatosan forgatjuk a pályán lévő játékosokat. Ez többé-kevésbé sikerült is, ez vezetett a nagyarányú győzelemhez.” – összegzett Kerékgyártó Zsolt edző.

Győri ETO KC III – BVSC-Zugló (24-3) 50-12

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Császár Panna, Nagy Szofi, Balogh Lili, Falusi Luca, Horváth Zelda (k), Kovács Fruzsina, Molnár Zsófia, Végh Zorka, Pásztor Emília, Schmél Zoé, Horváth Réka, Dobák Csenge, Takács Maja, Hangyál Réka, Kányai Villő

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt