A Győri Audi ETO KC együttese a szezon utolsó hazai mérkőzésén a DKKA együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első félidőben 7 gólos előnyt alakított ki együttesünk, melyet a második játékrészben tovább növelt csapatunk, és végül 34 – 18-as győzelmet arattunk a DKKA felett.

A mérkőzés előtt két köszöntés is volt, hiszen csapatunk francia kapusa Amandine Leynaud a szezon végén végleg befejezi aktív karrierjét, így csapatunk egy jelképes ajándékkal megköszönte neki az elmúlt évek fantasztikus eredményeit a szezon utolsó hazai mérkőzése kapcsán. Másik ünnepeltünk Kocsis Tibor, akadémiai 3-as csapatunk vezetőedzője volt, aki a szezon végén felhagy az edzősködéssel és nyugdíjba vonult.

Ambros Martín eltiltása miatt a csapatot vezetőedzőként Kun Attila irányította, őt a padon Görbicz Anita, klubunk elnöke segítette. A találkozót a Fodor, Hansen, Oftedal, Pintea, Nze Minko, Faluvégi hatossal és a kapuban Glauserrel kezdtük meg. A mérkőzés ünnepélyes kezdődobását Kocsis Tibor végezte el. A mérkőzés első találata Fodor nevéhez fűződött, melyet Hansen gólja követett (2 – 0). A 10. percre fordulva tartották két gólos előnyüket a győri lányok, de 12. percben Farkas találatával kiegyenlítettek a dunaújvárosiak. A félidő második felére fordulva újra csapatunknál volt az előny (10 – 8).  A 20. percben Kun Attila kért időt, és ezután egy 4 – 0-as periódust produkált csapatunk (15 – 9). Az első játékrész 19 – 22-es győri vezetéssel zárult.

A második harminc percben Silje Solberg érkezett a győri kapuba, a félidő pedig Pintea hetesgóljával indult. A 35. percben már 21 – 14-re vezettek Stine Oftedalék. A 41. percben Lukács góljával már 24 – 14-es egyőri előnyt mutatott az eredményjelző. Az utolsó negyed órára 26 – 15-ös győri vezetéssel fordultak a csapatok (26 – 15).   Az 53. percben Faluvégi találatával csapatunk már 30 lőtt gólnál járt (30 – 18).  Az utolsó percekre tovább nyílt az olló a két csapat között, és végül 34 – 18-as, 16 gólos győri győzelem született.

Kun Attila: A legfontosabb az volt, hogy győzzünk a mai találkozón, az eredmény csak másodlagos volt. Figyelnünk kellett, hogy a megkezdett munkát folytassuk a FINAL4-ra és a Magyar Kupa négyesdöntőre vezető úton. Nem egyszerű így szezon közben beállni és meccselni, de az év során kialakított munkakapcsolat miatt Ambros szisztémáját végig tudtam vinni a mérkőzésen.”

Linn Blohm: „Tudtuk egy ideje, hogy Ambros nem lesz a mérkőzésen, ezért felkészültek voltunk erre. Tudtuk, hogy mit kell játszani, és bíztuk egymásban és ott volt Attila és Anita is a padon, akik tudtak nekünk segíteni. Tudtuk, hogy nyerni kell, de nem azon izgultunk, hogy mennyivel, inkább arra fókuszáltunk, hogy a nehéz helyzetekben tudjuk egymást csapatként segíteni, így tudtunk jobbá válni.”