A Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as és 4-es csapata is pályára lépett május második hetében. Az előbbiek a Kozármisleny és a Szent István SE csapataival mérkőztek meg, míg utóbbiak a SZISE vendégeként mérettethették meg magukat.

 

Akadémia 3-as csapatunk 2022. május 11-én Kozármislenyben vendégszerepelt a Serdülő I. osztályban. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, és egészen a 20. percig náluk volt az előny, azonban Granát Dorka találatával először kiegyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük (9-10). Az első félidő hajrájában Pádár Lauráék egy 6-2-es rohamot követően 5 gólos előnnyel vonulhattak a pihenőre (11-16). A második játékrészben Szár Evelin vezérletével még nagyobb sebességre kapcsoltak fiataljaink, és a 41. percben már 10 góllal vezettünk. A végjátékban sem hagyott alább a lelkesedés és a lendület, a gyors góloknak köszönhetően végül nagyarányú, magabiztos győzelmet ünnepelhettek fiataljaink (19-43). 

„Kellett egy kis idő, míg sikerült megtörnünk az ellenfelünket, de az első félidő közepétől már nem volt kérdés a győzelem.” -mondta Kocsis Tibor edző.

„Nagyon örülök a mai győzelemnek, ügyesek volt a lányok. Boldog vagyok, hogy a góljaimmal tudtam segíteni a csapatnak, a védekezésünk is jól összeállt.” – összegzett a mezőny legeredményesebb játékosa, Pádár Laura.

Kozármisleny SE – Győri Audi ETO KC II (11-16) 19-43

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 4, Granát Dorka 2, Kiss Diána 6, Pádár Laura 9, Császár Dorka 2, Szár Evelin 5, Borbély Petra 2, Rosta Edina (k), Horváth Lili 2, Barta Petra 3, Németh Petra 3, Varga Dalma 4, Szalai Luca 1, Nagy Abigél (k)

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Kocsis Tibor és Petróczi Viktória tanítványai a Szent István SE vendégeként már bajnokcsapatként érkeztek a fővárosba az Ifjúsági II. osztályban. A találkozóra május 15-én került sor, és egy szorosabb első félidőt követően (10-13), a második játékrészre már magabiztos vezetésre tudtunk szert tenni. A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, Szajkó Fanniék a meccs végéig őrizni tudták az eredményt (27-47). 

„Szorosabb mérkőzésre számítottam, az első félidő második felében csináltunk egy 10-0-ás sorozatot, ezzel el is dőlt a mérkőzés. 47 gólt lőttünk, azt gondolom ez egy „hármas fölé.” -nyilatkozta Kocsis Tibor edző.

„Boldog vagyok, hogy megnyertük a meccset, az első félidő 15. percéig még szoros volt az eredmény, majd ezt követően nagyobb előnyre tudtunk szert tenni. A mérkőzés további részében tudtuk uralni a játékot, jól működött a védekezésünk, támadásban pedig sok ziccert lőttünk.” -értékelt klubunk kapusa, Szajkó Fanni.

Szent István SE – Győri Audi ETO KC II (10-13) 27-47

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett, Granát Dorka, Kiss Diána, Pádár Laura, Császár Dorka, Szár Evelin, Horváth Lili, Barta Petra, Mónus Borbála (k), Németh Petra, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma, Szalai Luca

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Akadémia 4-es együttesünk május 15-én szintén a Szent István gárdájával mérkőzött meg a Serdülő II. osztályban. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ennek ellenére két gólos előnnyel mi mehettünk a pihenőre (16-18). A folytatás is kiegyenlített játékot hozott, a véghajrában még hátrányban voltunk, azonban Takács Maja utolsó perces találatával döntetlenre mentettük a mérkőzést (36-36). 

„Szereztünk egy pontot, amivel sajnos elvesztettük az ezüstérmet bajnokságban. Védekezésben nem voltunk hatékonyak, ez azért sajnálatos, mert sokat gyakoroljuk a játék ezen részét és mégsem működik úgy, ahogy szeretnénk.” – mondta Kerékgyártó Zsolt.

SZISE – Győri ETO KC III (16-18) 36-36

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Császár Panna, Balogh Lili, Falusi Luca, Bödő Panna (k), Kovács Fruzsina, Tagai Virág, Molnár Zsófia, Végh Zorka, Pásztor Emília, Schmél Zoé, Horváth Réka, Dobák Csenge, Takács Maja, Hangyál Réka, Czébán Stella

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt