A Győri Audi ETO KC csapata a K&H női kézilabda liga utolsó, 26. fordulójában a DVSC-Schaeffler otthonában vendégszerepel. A mérkőzés 2022. május 20-án, pénteken 18:30-kor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti, egy időben az FTC-Vác találkozóval, hiszen ebben a fordulóban dől el a bajnokság sorsa.

Utolsó bajnoki mérkőzéséhez érkezett a Győri Audi ETO KC a 2021/2022-es szezonban. A mérkőzés tétje nem kisebb, mit a bajnoki cím visszahódítása, amely egy győri siker a DVSC ellen gyakorlatilag aranyérmet jelenthet. Jelenleg ugyanis pontegyenlőséggel, de +45-ös gólkülönbséggel csapatunk vezeti a tabellát az FTC-vel szemben. Megismétlődik a 2017/2018-as szezon végjátéka, amikor hasonlóan, egy kiélezett versenyfutásban dőlt el a bajnoki cím sorsa, akkor összesítésben egy góllal volt jobb csapatunk gólkülönbsége, ez pedig bajnoki címet ért. Idén talán ekkora versenyfutásra nem kell számítani, az Ambros Martínt eltiltás miatt a kispadról nélkülöző kedvenceink „debreceni” győzelme valószínűleg bajnoki címet jelent, és nem kell nekünk a gólkülönbséget számolgatni.

Nézzük a két csapat idei találkozóját: 2022. január 28-án találkozott egymással a két együttes, ahol 17 – 9-es első félidei győri vezetés után, végül 31 – 23-ra győzött csapatunk. A találkozón a 10 gólig jutó Crina Pintea volt a legeredményesebb gólszerző, míg a másik oldalon Planéta Szimonetta és Arany Rebeka 6 – 6 találatig jutott.

A DVSC Schaeffler remekül szerepel a bajnokságban, 10 év után ismét érmet szereznek a bajnokságban, az eddig lejátszott 25 mérkőzésből 21-et megnyerek és 42 pontot gyűjtöttek, ez pedig bronzérmet és biztos nemzetközi indulást ér.  Remekül kezdte a bajnokságot a debreceni együttes és az első öt forduló mindegyik mérkőzését megnyerte. Először hazai pályán 30 – 22-re győzött a Kisvárda ellen, majd a Szombathely együttesétől hozta el a két pontot (25 – 29).  Hazai környezetben 9 góllal verte a Budaörs együttesét (30 – 21), majd szoros meccsen csak egy góllal tudott nyerni Vácon (25 – 26). Debrecenben kilenc góllal győzött az MKC ellen (28 – 19), majd 29 – 26-ra kapott ki a Ferencvárostól a fővárosban. A 7. fordulóban Érden gyűjtötte be a bajnoki pontokat a Szilágyi Zoltán csapata (29 – 26), majd nagy meglepetésre a 8. fordulóban az MTK otthonában kikaptak (29 – 28). Debrecenben 35 – 27-re győztek a DKKA ellen, míg a 10. forduló mérkőzése az Alba Fehérvár ellen koronavírus fertőzés miatt elmaradt, a bajnoki pontokat az MKSZ később a DVSC csapatának ítélte meg. A Siófok KC otthonában két gólos (21 – 23) győzelmet arattak több hiányzójuk ellenére, míg a 12. fordulóban az újonc Vasas csapatát verték meg 31 – 29-ra. 13. fordulóban csapatunkkal mérkőztek meg, ahol 31 – 23-as vereséget szenvedtek az Audi Aréna Győrben. Újabb öt gólos győzelmi sorozatot produkáltak Vámosék, a Kisvárda otthonában 28 – 27-re, hazai pályán az SZKKA ellen 45 – 29-re, Budaörsön 38 – 32-re, a Vác ellen Debrecenben 30 – 25-re, míg az MKC otthonában 31 – 23-ra győztek Szilágyi Zoltán tanítványai. A 19. fordulóban a Ferencvárostól kaptak a ki 29 – 23-ra hazai pályán. A 20. fordulótól kezdve az összes mérkőzésüket megnyerték a DVSC kézilabdázói (Érd – DVSC Schaeffler 22 – 33, DVSC Schaeffler – MTK Budapest 29 – 26, DKKA – DVSC Schaeffler 21 – 22, Alba Fehérvár – DVSC Schaeffler 28 – 36, DVSC – Siófok 32 – 26, Vasas – DVSC Schaeffler 16 – 33). A hazaiak házi góllövő listáját 87 találattal Vámos Petra vezeti, mögötte Karyna Yezhykava 74-gyel és Planéta Szimonetta 73-mal áll.

Ugyan ezen a mérkőzésen nem ülhet le a kispadra Ambros Martín, de megkérdeztük véleményét az összecsapásról: „A saját kezünkben van a bajnoki cím sorsa. Igaz legutóbb győztük a DVSC ellen az Audi Aréna Győrben, de egyáltalán nem lesz könnyű a pénteki összecsapás. A Debrecen bronzérmes a magyar bajnokságban, hazai pályán játszik a szurkolói előtt, nagyon jó csapat, és ez lesz az utolsó mérkőzésük a szezonban, ezért biztos vagyok benne, hogy jó munkát fognak végezni. Nekünk nagyon fontos ez a mérkőzés, mindent meg kell tennünk azért, hogy vissza tudjuk hozni a bajnoki címet Győrbe.” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

 Az utolsó bajnoki mérkőzés előtt Fodor Csengét kérdeztük.

A mérkőzést a Horváth Péter, Marton Balázs játékvezető páros vezeti és az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

Fontos, hogy DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria – Vác összecsapásokat egyidőben rendezik, így a televízióban körkapcsolással egyszerre lesz nézhető mindkettő mérkőzés.