A 2021/2022-es idény utolsó bajnoki mérkőzésén a Győri Audi ETO KC a DVSC Schaeffler otthonában vendégszerepelt. Az első félidő szoros csatát hozott, de a játékrész végén 16 – 13-as győri előnnyel vonultak szünetre a csapatok. A második játékrészben nagy küzdelemben ugyan de végül három gólos győzelmet arattunk, ezzel csapatunk 16. alkalommal hódította el a  magyar bajnoki címet.

A Győri Audi ETO KC kispadján eltiltása miatt ezúttal sem ülhetett Ambros Martín, valamint Amandine Leynaud és Farkas Júlia maradt ki a keretből. A bajnoki aranyéremért vívott mérkőzésen csapatunk a Schatzl, Hansen, Nze Minko, Pintea, Ryu, Faluvégi hatossal és a kapuban Glauserrel kezdett. A mérkőzés első két gólja csapatunk nevéhez fűződött, melyre azonban két gyors hazai találat érkezett válaszul (2 – 2). A 10. percre fordulva 4 – 4-es eredményt mutatott az eredményjelző. A játékrész utolsó 10 percére 10 – 10-es döntetlennel fordultak a csapatok. A 24. percben két gólosra növeltük előnyünket (13 – 11), ezért a hazaiak vezetőedzője kikérte második idejét is a mérkőzésen. Az első félidő végül 16 – 13-as győri vezetéssel zárult.

A második játékrészre Silje Solberg váltotta Laura Glausert a győri kapuban. A félidei három gólos hátrányából le tudott dolgozni a hazai együttes, a 40. percben csak egy góllal, 19 – 18-ra vezettünk. A 48. percben Lukács találatával újra három gólosra növelték a különbséget lányaink (24 – 21). A bajnokság utolsó tíz percére fordulva továbbra is három gólos volt Hansenék előnye (24 – 21), ami az utolsó két percre is megmaradt. 28 – 25-ös győri vezetéssel fordultak a csapatok a hajrára, mivel nem született újabb gól 28 – 25-ös győzelmével visszahódította az aranyérmet, és a klub fennállása során 16. alkalommal végzett a bajnokság elő helyén csapatunk!

Kun Attila: „Nehéz szavakat találni, a hangulatra, a csapatra. Ilyen ellenfél ellen nem könnyű játszani, a Debrecen nagyon is megnehezítette a dolgunkat. Gratulálok a hazaiaknak a harmadik helyhez. Még messze nem végeztünk, a következő két hétvégén még két feladat áll előttünk.”

Schatzl Nadine: „Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Szívünket, lelkünket beletettük a találkozóba. Nagyon boldog vagyok!”