Az utolsó forduló két győzelmet hozott a Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapatának, akik az Alba Fehérvár és a Gárdony-Pázmánd alakulatai ellen léptek pályára. Arany és bronzérmet szereztek fiataljaink a 2021/22-es szezonban.

Akadémia 3-as csapatunk május 17-én hazai pályán az Alba Fehérvár ellen játszotta az utolsó mérkőzését a Serdülő I. osztályban. A párharc egy 6-2-es győri rohammal indult, és a megszerzett előnyt Varga Dalmáék folyamatosan tudták növelni az első félidő végéig, ennek köszönhetően egy végeredménynek is beillő állásnál mehettek a csapatok a pihenőre (29-15). A folytatásban fiataljaink tovább rohamozták a vendégek kapuját, és a pontos befejezéseknek köszönhetően, Pádár Lauráék még nagyobb előnyre tudtak szert tenni. A győzelem egy percig sem forgott veszélyben (48-32), aminek köszönhetően a 3. helyen végeztek a Serdülő I. osztályban.

„Az volt a tét, hogy meg tudjuk-e szerezni a Serdülő bajnokságban a harmadik helyet. Az első félidő pazar volt, nagy előnyre tudtunk szert tenni, a második játékrészben kicsit „szétestünk”, de így is magabiztosan győztünk.” -értékelt Kocsis Tibor edző.

„Örülök, hogy sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést, ezzel sikerült megkaparintanunk a 3. helyet. Az első félidőben ragyogóan játszottunk, összejött minden, igazi csapatjáték volt. A második félidőben több technikai hibát vétettünk, sok eladott labdánk volt, de így is sikerült győznünk.” -összegzett a fiatal beállósunk, Szár Evelin.

Győri Audi ETO KC II – Alba Fehérvár KC (29-15) 48-32

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 5, Granát Dorka 2, Kiss Diána 4, Pádár Laura 10, Császár Dorka 3, Szár Evelin 7, Borbély Petra, Horváth Lili 4, Barta Petra 1, Mónus Borbála (k), Németh Petra 3, Varga Dalma 6, Szalai Luca 3, Nagy Abigél (k)

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Kocsis Tibor lányai május 20-án itthon fogadták a Gárdony-Pázmánd csapatát az Ifjúsági II. osztály utolsó fordulójában. Klubunk fiataljai már az első félidőben magabiztos előnyre tudtak szert tenni, amit a második játékrészben még tovább tudtak növelni, végül megérdemelt győzelmet ünnepelhettek. Fiatal csapatunk két fordulóval a bajnokság vége előtt már bajnoki címet szerzett, ez a végeredmény nem befolyásolta a helyezést. 

„Ha nem is volt hibátlan, mégis méltó befejezése volt ez a mérkőzés a bajnokságnak. Boldogok vagyunk, hogy egy sima győzelemmel megkoronáztuk a teljesítményünket.” -mondta Kocsis Tibor edző.

Győri Audi ETO KC II – Gárdony-Pázmánd NKK (22-12) 46-27

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett, Granát Dorka, Kiss Diána, Pádár Laura, Császár Dorka, Szár Evelin, Borbély Petra, Rosta Edina (k), Horváth Lili, Barta Petra, Németh Petra, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma, Szalai Luca

Vezetőedző: Kocsis Tibor