Két játékos távozik a 2021/22-es szezon végén a Győri Audi ETO KC keretéből. Crina Pintea és Laura Glauser egyaránt közös megegyezéssel bontják fel kontraktusukat klubunkkal.

 

Crina Pintea 2021 nyarán igazolt csapatunkhoz, ahol nem titkolt szándéka volt, hogy megismételje korábbi sikereit a Győri Audi ETO KC játékosaként. A beálló a magyar bajnoki cím mellett tevékeny részt vállalt csapatunk a Bajnokok Ligája mérkőzésein is. A játékos még a szezon hajrája előtt saját maga kezdeményezte szerződése felbontását magánéleti okokra hivatkozva.

„Nagyon nehéz helyzetben voltam, hiszen a magánéletemben történt változás miatt szinte az egész évben egyedül éltem Győrben. A helyzet lelkileg nagyon megviselt, és bár a csapattársaim és a klub mindenben támogatott és minden segítséget megadott nekem, de be kellett látom, hogy nagyon nehezen tudtam a kialakult helyzetet kezelni, és szükségem van a családom támogatására. Hosszú gondolkodás végén úgy döntöttem, hogy akármennyire is Győr, és az ETO a világ legjobb klubja, még egy évet, amíg szerződésem szól, nem tudok egyedül, távol a szeretteimtől végig csinálni. Őszintén elmondtam érzéseimet edzőmnek és a klub vezetésének, akiknek elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy átérezték a helyzetemet és hozzájárultak a közös megegyezéssel történő szerződésbontáshoz. Köszönök mindent a klubnak és a szurkolóknak, a Győri Audi ETO-nak mindig is különleges helye van a szívemben.” – nyilatkozta Crina Pintea.

„Crina Pintea szerződését a játékos kérésére szüntetjük meg 2022. június 30-i hatállyal. Nehéz döntést kellett meghoznunk, egyrészt sportszakmai indokok, másrészt emberi tényezők mérlegelése után. Crina posztján a világ egyik legjobbja, nem volt véletlen a tavalyi ismételt szerződtetése sem a csapatba. Azonban a magánéletében bekövetkezett változás után lelkileg nehéz helyzetbe került. Természetesen egy profi sportolótól elvárható, hogy mindig a lehető legmagasabb teljesítményt nyújtsa a pályán, de azt is be kell látni, hogy nem gépekről beszélünk. A női sportolóknál még hatványozottabban igaz, hogy az érzelmek nagy befolyással bírhatnak a teljesítményükre. Mérlegelve azt a tényt, hogy a játékos Győrben tartása várhatóan milyen negatívumokkal járt volna a teljesítménye kapcsán úgy döntöttünk, hogy felbontjuk szerződését, és átigazolási díj ellenében távozhat a Győri Audi ETO KC kötelékéből. Ezúton szeretném Crina munkáját megköszönni, és sok sikert kívánok sportpályafutásához." – nyilatkozta Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC elnöke.

Távozik a csapatból az idei szezon végén Laura Glauser is. A kapus 2020 nyarán érkezett Győrbe a francia Metz gárdájából. A játékos egy három kapusos rendszer tagja volt klubunknál Amandine Leynaud és Silje Solberg társaságában. A nyáron pályafutását befejező Amandine Leynaud helyére a Győri Audi ETO KC-ba igazoló Sandra Toft érkezik majd a 2022/23-as szezontól. Laura Glauser az idei szezon vége előtt jelezte klubunknak, hogy kezdeményezi a 2023 nyarán lejáró szerződése felbontását már 2022 nyarán.

„Laura Glauser a korábbi szezonok során nem volt elégedett a számára jutó játékpercekkel, ami talán természetes is, ha rajta kívül olyan nevek szerepelnek azonos poszton, mint Amandine Leynaud és Silje Solberg. Kérését a távozását illetően végül elfogadtuk, ő is átigazolási díjért cserébe válthat klubot. Köszönjük a zöld-fehér színekben az ETO-ért végzett munkáját, és sok sikert kívánunk neki a pályafutása folytatásához.” – mondta Görbicz Anita elnök.

„Nehéz szívvel távozom Győrből, hiszen rengeteget kaptam a klubtól és a szurkolóktól egyaránt. Az idei évad győzelmeit, a sok közös élményt nem feledem, de úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy új kihívásokat keressek. Pályafutásom fontos állomása a Győri Audi ETO KC csapata, köszönöm a szurkolóknak és a klubnak az elmúlt két évet.” – nyilatkozta Laura Glauser.

A Győri Audi ETO KC csapata köszöni Crina Pintea és Laura Glauser klubért végzett munkáját és mindkettőjüknek további sportsikereket kíván.