Folytatjuk cikksorozatunkat utánpótlás csapataink szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es együttese Bordásné Horváth Marianna vezetésével a Serdülő I. osztályban, valamint az NB II-ben indult.  

 

A Serdülő I. osztályban (Nyugat) összesen 26 fordulót rendeztek, és a mezőny 14 csapatból tevődött össze. Bordásné Horváth Marianna és Tóth Lászlóné tanítványai 14 győzelem és 2 döntetlen mellett 10-szer szenvedtek vereséget a szezon során, ezzel a középmezőnyben, a 7. helyen végeztek. 773 alkalommal találtak be az ellenfél kapujába, és a 4. legkevesebb gólt kapták a bajnokságban. A legnagyobb arányú győzelmüket a Dabas ellen aratták (42:24). A házi góllövő lista élén Kövér Luca végzett (117 gól), a második helyezett Halász Viktória lett (116 gól), míg a harmadik helyen Bordás Bianka zárt (110 gól). 

Akadémia 2-es fiataljaink a felnőtt mezőnyben is megmérettették magukat a 2021/22-es bajnoki idényben. Az NB II Észak-Nyugat csoportjába 12 csapat nevezett, és a Győri Audi ETO KC együttese 10 győzelem és egy döntetlen mellett 11-szer szenvedett vereséget, ezzel pedig a 7. helyen fejezték be az NB II küzdelmeit. 625 alkalommal találtak be ellenfeleik hálójába, a legnagyobb arányú győzelmüket a Szombathely ellen aratták (41:26). A házi góllövő lista élén Nagy Nikolett végzett (134 gól), a második helyezett Halász Viktória lett (71 gól), míg a harmadik helyen Raczenböck Blanka zárt (68 gól). 

 

A 2021/22-es szezont Bordásné Horváth Marianna edző értékelte:

„Aránylag szűk kerettel kezdtük meg a pontvadászatot, viszont mindkét bajnokságban játszottak vissza hozzánk játékosok. Egy jól sikerült alapozó időszak után motiváltan és sikerre éhesen kezdtük meg a mérkőzéseket. A Serdülő I. osztályban 2005 és 2006-ban született játékosaink vettek részt, itt sokáig az élmezőny mögött voltunk, így utólag kiderült, hogy egy győzelemmel akár két helyezéssel előrébb végezhettünk volna. A szezon közben történt sérülések és a rendelkezésre álló keret miatt ez a helyezés reálisnak mondható, azt viszont sajnáljuk, hogy csak a legvégén csúsztunk le a bajnokság zárásaként a hetedik helyre. A másik bajnokságban a felnőtt mezőnyben kellett megmérettetni magunkat, itt többnyire a 2004 és 2005-ös születésű játékosok kaptak lehetőséget. Nagyon jó és színvonalas, sok futással teli mérkőzéseket játszottunk, ahol a rutinos, magasabb bajnokságot is megjárt játékosok ellen kellett összemérni tudásunkat. A bajnokság végén itt is a hetedik helyet szereztük meg, de véleményem szerint reálisan nézve két hellyel előrébb tudtunk volna végezni. Összességében egy nagyon nehéz két bajnokságos idényen, pontosan 48 mérkőzésen vagyunk túl. Heti két játéknappal fűszerezve a reggeli és iskola utáni edzéseket, dicséret illet mindenkit, főleg azokat, akik szinte az összes mérkőzésen részt tudtak venni. Sajnos többen kisebb-nagyobb sérüléseik miatt csak kevesebbet tudtak vállalni a terhelésből. Dicséret illeti a stáb tagjait is, akik nélkül nehezen jöhetett volna létre ez a menetelés, és természetesen pozitívumként kiemelném a kollégáim hozzáállását, mikor is egymást segítve tudtuk megerősíteni a keretet bizonyos mérkőzéseken. Fontosnak tartom, hogy az eredményességen kívül nagyot léptünk előre technikailag, nem beszélve a terheléses és egyéb funkcionális szűrőkön jegyzett mérések teljesítményjavulását. Mindenkinek köszönöm a munkáját és reméljük, hogy jövőre tovább tudunk fejlődni a pályán, és ugyanilyen motiváltan tudjuk elkezdeni, illetve folytatni a munkát. A két bajnokságban a mérkőzéseken való részvételt és teljesítményt értékelve az elsők között Nyerges Annát és Bordás Biankát lehet kiemelni, őket követve fontos szerep hárult Halász Viktóriára, Soponyai Lilire és Raczenböck Blankára. Nekik kisebb-nagyobb sérülések akadályozták a folyamatos játékot, a kapuban pedig Németh Henriett játszott a legtöbbet. Mellettük voltak, akik az NB II-ben szerepeltek, itt Nagy Nikolett és Kovács Kata mindenképp jó teljesítményt nyújtottak. Az átjátszók közül Kövér Luca extra erősítést jelentett, a bajnokság bizonyos szakaszában Szajkó Fanni kapott több játék lehetőséget. A sérültjeinknek kitartást kívánok a rehabilitációhoz, és várjuk vissza őket.” -értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC I: Nyerges Anna, Bordás Bianka, Németh Henriett, Soponyai Lili, Raczenböck Blanka, Tóth Gabriella, Hajdó Róza, Nagy Nikolett, Kovács Kata, Halász Viktória, Papp Vivienn, Mészáros Anna, Nagy Rebeka, Takács Liza, Jaczkó Lili, Zuber Hanna

Szakmai stáb: Bordásné Horváth Marianna (vezetőedző), Tóth Lászlóné (másodedző), Hoffmann Bea (kapusedző), Ruppert Bálint (erőnléti edző), Borbély Tamara (gyúró), Budai Bettina (gyógytorna), Máriás Fanni (gyógytorna)

2021/22-es szezon eredményei:

Serdülő I. osztály:

NB II: