A mai nappal hivatalosan is véget ér a 2021/2022-es szezon, ezért szeretnénk elbúcsúzni ezen a felületen is távozóinktól. A Győri Audi ETO KC világklasszis francia kapusa, Amandine Leynaud a szezon közben eldöntötte, hogy az idény végén befejezi aktív sportolói karrierjét. A kiváló hálóőr 2018 nyarán csatlakozott csapatunkhoz, most tőle búcsúzunk.

A világklasszis francia kapus 2018 nyarán igazolt a Győri Audi ETO KC csapatához, előtte a Metz, a Valcea majd a Vardar Szkopje kapuját is védte. Győrben összesen 149 tétmérkőzésen viselte zöld-fehér mezt, és ezeken a mérkőzéseken 8 gólt is lőtt az ellenfelek kapujába. Első győri évében azonnal triplázott, hiszen a 2018/2019-es szezonban Bajnokok Ligája győzelmet, magyar bajnoki címet és Magyar Kupa elsőséget ünnepelhetett a csapattal. A 2019/2020-as szezon után, ahol egyetlen fronton sem hirdettek győztest, a tavalyi évben csapatunkkal Magyar Kupa aranyérmet szerzett, illetve ezüstérmes lett a bajnokságban és bronzérmes a Bajnokok Ligájában. Utolsó szezonjában, a 2021/2022-es évadban bajnoki aranyérmet, Bajokok Ligája második helyet és Magyar Kupa ezüstöt ünnepelhetett a csapattal.

Amandine Leynaud a francia válogatottal mindent megnyert: olimpiai, világ és Európa-bajnokként vonul vissza klubsikerei mellett.

Doudounak sok sikert kívánunk életének új fejezetéhez!