A Petz Aladár Egyetemi Oktató Korház Semmelweis díjait adták át 2022. július 4-én a Győri Nemzeti Színházban. Csapatunk vezető orvosa, dr. Balogh Péter a dr. felpéczi Petz Lajosról elnevezett Életműdíjat vehetett át. 

A Semmelweis Ignácról, „az anyák megmentőjéről” elnevezett eseményen kitüntetést adományoztak az intézmény kiemelkedő dolgozóinak. 

Csapatunk vezető orvosát, dr. Balogh Pétert a 2018-ban alapított dr. felpéczi Petz Lajos Életműdíjjal jutalmazták.

Az eseményen dr. Jávor László a Petz Aladár Egyetemi Oktató Korház főigazgatója elmondta, emberfeletti teljesítmény és feláldozás jellemezte a dolgozókat a járvány alatt: „A Semmelweis-nap az egészségügy legnagyobb ünnepe, egyben munkaszüneti nap is a szakmában dolgozók számára. Sajnos az elmúlt években nem tudtuk mindig megünnepelni. A koronavírus-járvány kimerítette az erőinket, legutóbb pedig a közelünkben dúló háború vonta el a jeles nap elől a figyelmet. Az egészségügyben dolgozók emberfeletti teljesítményt nyújtanak, amire büszkének kell lenni. Jellemző rájuk az összetartó lelki erő és a bajtársiasság. Erre a továbbiakban is nagy szükségünk lesz” – mondta a főigazgató a rendezvényen.

A 2018-ban alapított Dr. felpéczi Petz Lajos Életműdíjat az orvostudomány kimagasló intézményi művelője kaphatja meg, magas szintű orvosi és tudományos munkássága, irányítási és szervezői kvalitása elismeréseként. A díj évente egy alkalommal, a Semmelweis napi ünnepségen kerül átadásra.

„Köszönöm néhai főnökömnek, dr. Dékány Sándornak, a pályám során a munkatársaimnak és nem utolsó sorban a feleségemnek, hogy azt a színvonalú munkát, amivel a díjat kiérdemeltem lehetővé tették.” nyilatkozta dr. Balogh Péter.

Gratulálunk dr. Balogh Péternek a kitüntetéshez!

Fotó forrása: Győrplusz Média/Mekliz Foto